Vestnik
© 2025 Podjetje za informiranje d.o.o. - Vse pravice pridržane.

(Sobotni recept) Losos v smetanovi omaki


S. N.
30. 11. 2024, 15.40
Posodobljeno
18:48
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Iščete idejo za nedeljsko kosilo? Če imate radi ribe, lahko pripravite lososa v smetanovi omaki.

losos.jpeg
arhiv S24
Losos v smetanovi omaki.

Sestavine za 4 osebe:

500 g filejev lososa
sol in poper
500 ml smetane za kuhanje
2 žlici medu
2 žlici gorčice
2 žlici sesekljanega koprca

Priprava:

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Lososov file splaknemo z mrzlo vodo in osušimo. Solimo, popramo in položimo v pekač.
Smetani dodamo med, gorčico in koprc ter omako prilijemo k lososu. Pečemo od 20 do 25 minut.
K lososu postrežemo riž, krompirjev pire ali pa kar kos kruha in solato.


© 2025 Podjetje za informiranje d.o.o.

Vse pravice pridržane.