vestnik

Z groba so ji ukradli bonsaj

Gabrijel Toplak, 7. 8. 2017
Facebook
Mladenka je bila velika ljubiteljica motociklističnih dirk.
Slovenija

23-letnica iz vasi Krog pri Murski Soboti se je avgusta lani z motorjem odpeljala od doma, ko ji je 56-letna voznica avtomobila pri pokopališču pri Satahovcih zaprla pot.

Spomin na prezgodaj umrlo 23-letno ljubiteljico dvokolesnikov Vivien Bohar iz vasi Krog pri Murski Soboti, ki je 4. avgusta lani tragično umrla v prometni nesreči, je še kako živ. Včeraj, denimo, so ob prvi obletnici tragične nesreče, ko se je z motorjem odpeljala od doma in ji je 56-letna voznica avtomobila pri pokopališču pri Satahovcih zaprla pot, organizirali spominsko krožno vožnjo za motoriste z začetkom v Radencih.

Vivien Bohar, pogreb, motoristi
Facebook
Pogreba na domačem pokopališču se je udeležilo tudi veliko motoristov.

BONSAJ ŠE VEDNO IŠČEJO

Njena mama Rija, kot jo kličejo domači, je za Novice Svet24 poudarila, da ne mine dan, ko ne bi pomislila na svojo hčer in njeno prezgodnjo smrt. Od lanskega avgusta sleherni dan postoji ob preranem grobu hčerke in ji prižge svečo. »Še vedno pa nismo našli bonsaja, ki sva ji ga z možem postavila na grob. Nekdo ga je ukradel in kljub nagradi tisoč evrov ga še nismo izsledili. Obupali nismo. Z možem sva sicer kupila drugega, saj sva dobila občutek, da je tisti, ki je bonsaj ukradel, tega najverjetneje že uničil, zadeva je namreč prišla preveč v javnost,« je pojasnila. Z možem Slavkom zdaj veliko svojega časa nameni delovanju Zavoda Vivien Bohar, ki sta ga ustanovila izključno za otroke motoristov in motoristk, ki so doživeli hujšo prometno nezgodo.

Vivien Bohar, grob, bonsai, Krog, Prekmurje
Facebook
Grob Vivien Bohar, s katerega je nekdo ukradel bonsaj.

POGODILA SE JE S TOŽILSTVOM

Sicer pa je letos na murskosoboškem sodišču stekel sodni proces zoper 57-letno Brigito Serec iz Satahovcev, ki je bila obtožena povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, v kateri je umrla Vivien. Sojenje se je zaključilo že na predobravnavnem naroku, saj se je Serčeva pogodila s tožilstvom za družbenokoristno delo (960 ur mora odslužiti v dveh letih po pravnomočnosti sodbe) in odvzem vozniškega izpita kategorije B za osem mesecev. S sodbo se starša nesrečne edinke nikakor nista strinjala.

Vivien Bohar, motoristka, nesreča
Facebook
Tudi sama je bila članica motorističnega kluba.

Viviena Bohar, grob, motoristi, pokopališče
Facebook