vestnik

(2. krog pokala) Ljutomer po enajstmetrovkah izločil Beltince

Vestnik.si, 20. 10. 2022
Facebook NK Ljutomer
Avto Rajh Ljutomer - Beltinci Klima Tratnjek 7 : 6* (0 : 0)
Šport

V zadnji tekmi 2. kroga pokala Pivovarna Union pod okriljem MNZ Murska Sobota je Ljutomer doma pripravil majhno presenečenje in izločil favorizirane Beltince po izvajanju enajstmetrovk.

Avto Rajh Ljutomer - Beltinci Klima Tratnjek 0 : 0 - 7 : 6 po enajstmetrovkah
ŠRC Ljutomer, 200 gledalcev, sodnik: Slavko Nemet (Prosenjakovci). 
Rumena kartona: Nemec; Kaučič. 
Uspešni izvajalci enajstmetrovk: Bertalanič, Madon, Panič, Feguš Makovec, T. Nemec, Štrakl, Kavčič; Grobelnik, Pihler, Čakš, Hren, Sočič, Mörec.
Neuspešen izvajalec enajstmetrovke: Žaler (Beltinci Klima Tratnjek). 
Avto Rajh Ljutomer: Lörinc, Bertalanič kap., Šalamun (Feguš Makovec, 46), Kolman (Panič, 71), Semenič (L. Nemec, 46), Munda (Kavčič, 58), Ketiš (T. Nemec, 46). Štrakl, Rudolf, Madon, Fras. Trener: Marko Fajdiga.
Beltinci Klima Tratnjek: Gyergyek, Vidovič (Ščernjavič, 46), Rec (Kaučič, 46), Zorman, Hren, Mörec, Kosi (Čakš, 65), Sočič kap., Kralj (Grobelnik, 46), Đurak (Pihler, 65), Žaler. Trener: Damjan Gajser. 

Še en klub, ki tekmuje ligo nižje kot njegov nasprotnik, je v pokalu zagrenil življenje favoritu. In to zagrenil do konca. Ljutomer, ki je v tretji slovenski ligi po odličnem začetku nazadnje utrpel kar štiri zaporedne poraze, je izločil Beltinčane, ki so bili na valu evforije po zmagi v prekmurskem derbiju druge slovenske lige, ko so ugnali Nafto s 4 : 3. 

A tokrat je bilo po rednem delu le 0 : 0, zato so akterji morali pristopiti k izvajanju enajstmetrovk. 

pokal-mnz-murska-sobota, avto-rajh-ljutomer, beltinci-klima-tratnjek
Facebook NK Ljutomer
Avto Rajh Ljutomer - Beltinci Klima Tratnjek 7 : 6* (0 : 0)

Prvi so streljali Beltinčani, po vrsti pa so bili uspešni Gal Grobelnik, Luka Pihler, Robert Čakš, Luka Hren, Luka Sočič in Vito Mörec. Natančni pa so bili tudi Ljutomerčani Nino Bertalanič, Luka Madon, Primož Panič, Lan Feguš Makovec, Tilen Nemec in Vito Štrakl. Nato pa je vratar domačih Marko Lörinc ubranil strel Žanu Žalerju, ki ima za sabo verjetno najhujši teden v svoji karieri. Na derbiju z Nafto je zakrivil najstrožjo kazen in dosegel avtogol, zdaj pa je zaradi njegovega zgrešenega strela z bele pike izpadlo celotno moštvo. Kajti pri gostiteljih je v sedmi seriji enajstmetrovko uspešno izvedel Miha Kavčič in Ljutomerčani so si lahko planili v objem. To jim je bil velik obliž na zadnje rane, Beltinčanom pa resno opozorilo pred nadaljnjimi tekmami v drugi ligi. 

pokal-mnz-murska-sobota, avto-rajh-ljutomer, beltinci-klima-tratnjek
Facebook NK Ljutomer
Avto Rajh Ljutomer - Beltinci Klima Tratnjek 7 : 6* (0 : 0)

pokal-mnz-murska-sobota avto-rajh-ljutomer beltinci-klima-tratnjek