vestnik

2. SNL: Beltinčani po preobratu do zmage

M. Š., 2. 4. 2023
FB ND Beltinci
Beltinčani so se iz Ljubljane vrnili s tremi točkami.
Šport

Za slavje v Ljubljani proti Iliriji (3 : 2) so zadeli Grobelnik, Pihler in Kosi.

Dvoboj zgornjega dela drugoligaške razpredelnice so po preobratu dobili Beltinčani, ki so tako še naprej najprijetnejše presenečenje letošnje sezone. Z deseto zmago sezone so se nogometaši Beltincev Klime Tratnjek tokratnemu nasprotniku približali na vsega dve točki zaostanka. Na četrtem mestu imajo Beltinčani zdaj 36 točk.

Ljubljančani so v dvoboj s Prekmurci krenili brez prvega strelca lige Mateja Poplatnika (16 zadetkov), v beltinski vrsti pa je prav tako zaradi kartonov manjkal Alan Kaučič. Najboljši strelec beltinskega moštva Gal Grobelnik je svoj deseti zadetek v sezoni dosegel v 26. minuti, ko je realiziral najstrožjo kazen. Pred odhodom na odmor, na semaforju je tekla 41. minuta, je izid izenačil domači kapetan Dejan Djermanović.

Ko je Žiga Škoflek v 58. minuti zadel za vodstvo gostiteljev, so bili ti na pragu dvanajste zmage, prve v zgodovini proti Beltinčanom. A jim tudi tokrat ni uspelo. Trener beltinske ekipe Damjan Gajser je imel namreč srečno roko z menjavami. V 64. minuti je vstopil Filip Kosi, pet minut pozneje pa je Jan Bruno Kralj, ki sta skupaj z Luko Pihlerjem, vsi trije prihajajo z desnega brega reke Mure, poskrbela za preobrat. Pihler je izenačil v 78.minuti, Kosi pa je po podaji kralja domačine položil na zelenico v 85. minuti.

Beltinci Klima Tratnjek bodo v naslednjem krogu v Beltincih gostili v tej sezoni odlično Rogaško, vodilno ekipo lige. Tekma bo na velikonočni ponedeljek.

Ilirija 1911 – Beltinci Klima Tratnjek 2 : 3 (1 : 1)

Stadion Ilirija Ljubljana, 60 gledalcev, sodnik: Damjan Novarlić (Maribor). Strelci: 0 : 1 Grobelnik (26 – 11m), 1 : 1 Djermanović (41), 2 : 1 Škoflek (58), 2 : 2 Pihler (78), 2 : 3 Kosi (85). Rumeni karton: Štrakl. Igralec tekme: Luka Pihler (Beltinci Klima Tratnjek).

Ilirija 1911: Dermastija, Vendramin, Bartolj, Benkič (Golob, 82), Ivkič, Rorič, Štricelj, Rotar (Zyberi, 76), Škoflek, Djermanović kap., Tomiček. Trener: Robert Kopčič.

Beltinci Klima Tratnjek: Zver kap., Žaler, Ptiček, Štrakl, Mörec (Kosi, 64), Rantaša (Kralj, 69), Sočič, Nerguti, Zorman, Pihler, Grobelnik (Emruli, 80). Trener: Damjan Gajser.

2.-snl beltinci ilirija zmaga