vestnik

2. SNL: Cener v 83. minuti Nafto odrešil dekanskih muk

Vestnik.si, 22. 10. 2023
Vestnik.si
Nafta 1903 - Jadran Dekani 1 : 0.
Šport

Lendavčani so v 14. krogu doma z velikimi težavami ugnali Jadran z 1 : 0 in so sedaj prvi zasledovalci vodilnih Beltinčanov - Vrhunec tekme še proslava 32 let navijaške skupine Gorgone in 120 let igranja nogometa v Lendavi

Nafta 1903 - Jadran Dekani 1 : 0 (0 : 0)

Športni park Lendava, 400 gledalcev, sodnik: Žan Jazbec (Dol pri Ljubljani).

Strelec: Cener (83).

Rumeni kartoni: Paljk, Polić; Jurman, Galina, Ljutić.

Nafta 1903: Nemeth, Erniša, Urh, Lorant (Dinnyes, 46), Paljk, Novinič kap., Igrec (Polić, 46), Pigac, Oštrek (Verhas, 93), Vuica (Cener, 72), Bončina. Trener: Jozsef Bozsik.

Jadran Dekani: Gabrić, Jurman, Ljutić, Ro. Rudonja, Galina, Marković, Ra. Rudonja (Dizdarević, 63), Sever, Fortuna, Meštrić (Suso, 63), Koprivnik (Zonta, 74). Trener: Alen Ščulac. 

Prav zanimivo: tudi v tem krogu druge lige sta prekmurska kluba tako kot v prejšnjem svoji tekmi končala z enakim izidom. Oba sta si tokrat prigarala minimalni zmagi z 1 : 0, s tem, da se je Nafta morala mučiti dlje časa, saj je bila skoraj večino dvoboja proti gosti in čvrsti formaciji dekanskega Jadrana povsem nemočna in brez pravih idej. Še več, četa trenerja Alena Ščulca, ki letos igra zelo solidno, je imela v drugem polčasu veliki priložnosti, da bi povedla, vendar je strel Alekse Markovića v 52. minuti vratar Ervin Nemeth odbil v kot, Nik Fortuna pa je po hitri akciji, po kateri se je otresel domačih branilcev, streljal prek vrat v 58. minuti.

DSC_5162
Vestnik.si
Nafta 1903 - Jadran Dekani 1 : 0.

Nafta, ki je igrala brez kaznovanega Mihaela Rebernika, kar se je zelo poznalo, je ostala brez značilnih hitrih prodorov po bokih, saj so tudi Matica Paljka na levi strani Dekančani dobro pokrivali. Lendavčani tako razen nenevarnega strela Tonija Luna Bončine z glavo v 73. minuti niso pokazali ničesar do 83. minute, ko je v trenutnem navdihu spet zablestel Stjepan Oštrek. Ta je prodrl po desni strani, preigral tri igralce gostov in podal do Tina Polića, ki je zavrnil žogo na levo stran mimo vratarja Darka Gabrića, tam pa je bil na pravem mestu Chris Cener, ki je vstopil v igro le deset minut prej, in zabil žogo v nebranjeno mrežo - 1 : 0. 

DSC_5161
Vestnik.si
Nafta 1903 - Jadran Dekani 1 : 0.

To je bil odločilni trenutek tekme, ki jo je zaznamovala tudi spektakularna proslava 32 let domače navijaške skupine Gorgone in 120 let igranja nogometa v Lendavi. 

Za prekmurske ljubitelje nogometa je pogled na lestvico sedaj zares krasen, saj sta oba naša kluba na vrhu. Beltinci so prvi s 30 točkami, Nafta pa je druga (27).

2.-snl 14.-krog nafta-1903 jadran-dekani gorgone 32-let