vestnik

2. SNL: Lendavčani so se znesli nad Dravograjčani

Miha Šoštarič, 11. 8. 2019
Aleš Cipot
Vedran Vinko se je tokrat spet vpisal med strelce.
Šport

Za visoko zmago Nafte 1903 (4 : 1) so v polno zadeli Rebernik, Vinko, Oštrek in Zagorec.

Lendavčani so si hitro opomogli po bolečem porazu v prejšnjem krogu v prekmurskem obračunu v Beltincih (0 : 1). V precej soparnem vremenu, ko se je v sobotnem popoldnevu tudi v Lendavi temperatura povzpela do 33 stopinj Celzija, so se znesli nad novincem v ligi. Dravograjčane so premagali s 4 : 1 (2 : 0).


Slovaški trener na klopi Nafte 1903 Marian Sluka je proti Dravogradu na igrišče poslal naslednjo enajsterico: Raduha, Bolla, Leuštek, Malešević, Šeruga, R. Pirtovšek, Oštrek, Bizjak, Vinko kap., Rebernik, Ploj. Ofenzivna postavitev se je obrestovala že v 16. minuti, ko je prvi zadetek v lendavskem dresu zabil igralec Mihael Rebernik, v prejšnji sezoni član soboške Mure. Priložnosti lendavskega moštva so se vrstile, premoč na igrišču pa so kronali v 32. minuti, ko je zadel kapetan Vedran Vinko.
Na začetku drugega polčasa je bil zmagovalec dvoboja odločen. Tekla je 50. minuta, ko je na 3 : 0 povišal Stjepan Oštrek, ki mu je to, prav tako kot Vinku, drugi zadetek v sezoni. V zaključku tekme je 300 gledalcev videlo še dva zadetka. Najprej je v 82. minuti za Dravograd zadel Ganec Evans Adomako, končni izid 4 : 1 pa je v 89. minuti postavil Adam Zagorec, ki je v igro vstopil v 61. minuti namesto Vinka.


Poudariti velja, da je bil dvoboj odigran v izredno športnem duhu, brez težjih prekrškov, sodnik Denis Halilović iz Celja pa je pokazal le en rumeni karton. V 56. minuti si ga je prislužil Kristijan Barič.
Beltinci so na gostovanju v Brežicah izgubili z 2 : 0, potem ko so dobili oba gola pred koncem tekme. V 82. in 86. minuti sta zadela Luka Duvnjak in Luka Filip.

nogomet 2. SNL tretji krog Nafta 1903 dravograd 4 : 1
Kaj zdaj berejo drugi