vestnik

2. SNL: Nafta končno do prepričljive zmage

Tomo Köleš, 4. 5. 2019
Aleš Cipot
Tretji zadetek za Nafto je dosegel kapetan Mitja Novinič.
Šport

V 26. krogu 2. SNL sta oba pomurska drugoligaša gostovala in se vrnila z različnim izkupičkom. Nafta je v Rogaški Slatini slavila kar s 4 : 0, medtem ko so Beltinci na Ptuju izgubili proti Dravi z 1 : 0.

Nogometaši Nafte so v srečanju proti Rogaški končno pokazali pravi obraz in rešili vprašanje zmagovalca tekme že v prvem polčasu, ko so zadeli Marko Malešević (10. minuta), Alen Ploj (28) in Mitja Novinič (44). Zmago je v 60. minuti s četrtim zadetkom Nafte potrdil Vedran Vinko. Lendavčani so sedaj na 5. mestu s 43 točkami in zaostajajo deset točk za drugim mestom (a jutri bo odigrana še tekma Tabor - Dob).



Nafta 1903: Raduha, Leuštek, Živko, Malešević, Pirtovšek, Novinič kap., Paku, Oštrek (Cvrtila, 80), Vinko (Grabant, 69), Bizjak, Ploj (Zsolt, 69).



Beltinčani, pri katerih je tokrat kapetanski trak prevzel mladi Jan Hartman, so na Ptuju proti favorizirani Dravi dolgo držali ničlo in se osredotočali na protinapade, med katerimi je bil najnevarnejši poizkus Mitje Mauka z lobom. A po manjši nezbranosti v obrambi so "žuti" klonili v 83. minuti, ko je zadel Žiga Goljat. Beltinci so sedaj nanizali že vrsto porazov, še vedno pa se držijo na 9. mestu. Imajo 28 točk, vendar so zasledovalci vse bližje (do predzadnjega mesta je samo šest točk razlike).

Beltinci: Zver, Bertalanič, Hočevar, Mauko, Balažic (Žalik, 56), Kristl, Raduha, Ropoša, Maučec, Lukač (Golob, 78), J. Hartman kap. (Tkalec, 87).


nogomet 2. SNL 26. krog Nafta 1903 beltinci