vestnik

2. SNL: Nafta spet po stari poti - po odličnem začetku zdaj nov poraz

Vestnik.si, 4. 9. 2023
Arhiv kluba
Primorje - Nafta 3 : 0 (1 : 0).
Šport

Ekipa lendavske Nafte je v drugi ligi že spet krenila po poti iz prejšnjih sezon. Po treh zmagah v treh krogih je zdaj sledil že drugi zaporedni poraz. Res pa je, da je igrala z nasprotnikoma, ki sta po dvoboju skočila na prvo mesto lestvice. Najprej je to bila Bistrica, sedaj pa Primorje, ki je v 6. krogu premagalo Lendavčane s 3 : 0.

Primorje eMundia - Nafta 1903 3 : 0 (1 : 0)

Mestni stadion Ajdovščina, 250 gledalcev, sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana).

Strelca: 1 : 0 Suljanović (45), 2 : 0 Suljanović (54), 3 : 0 Vuković (94). 

Rumena kartona: Suljanović; Rebernik.

Primorje eMundia: Macan, Dobnikar (Stanojević, 77), Fogec, Lusa (Čandić, 68), Dedić kap., Suljanović (Ignjatović, 77), Jerin (Vuković, 61), Zavnik (Gulič, 77), Petek, Bešir, Jermol. Trener: Milan Anđelković.

Nafta 1903: Andrašec, Vuica, Dinnyes, Erniša (Urh, 77), Bončina (Polić, 77), Oštrek (Plej, 77), Novinič kap., Lorant, Paljk, Verhas (Pigac, 46), Rebernik. Trener: Jozsef Bozsik ml.

Ajdovci so zmagali zasluženo, čeprav je končni izid malce previsok v njihovo korist, saj so povedli šele v zadnji minuti prvega polčasa, tretji gol pa dosegli globoko v sodnikovem dodatku ob koncu tekme, medtem pa je tudi Nafta imela nekaj svojih priložnosti. Vendar ne toliko kot Primorje, pri katerem je ogromno preglavic gostom povzročal izredno razpoloženi Edvin Suljanović. 

Kdove kako bi potekala tekma, če bi v 37. minuti po podaji Matica Paljka z leve strani zadel Ivan Verhas, ki je na desni strani sprožil iz prve, a je poslal žogo točno v vratarja Tonyja Macana, in če ne bi Stjepan Oštrek v 44. minuti streljal močno prek vrat.

45: GOL 1 : 0 Edvin Suljanović! Tako pa so Ajdovci povedli ob najbolj nepravem času za Nafto, ki so jo povsem izigrali s kombinatorno akcijo. Žan Bešir je podal na levo do Fabricia Lusa, ta je poslal žogo v sredino, kjer jo je preskočil Matic Zavnik in jo prepustil Suljanoviću, ki jo je brez težav zabil v mrežo. 

primorjenafta23I
Arhiv kluba
Primorje - Nafta 3 : 0 (1 : 0).

54: GOL 2 : 0 Edvin Suljanović! Za drugi zadetek se gostitelji lahko zahvalijo nespretnosti branilca Nafte Sebestyena Loranta in vratarja Luke Andrašeca, ki sta se po dolgi podaji iz ozadja ajdovske obrambe zaletela drug v drugega na robu kazenskega prostora, kar je izkoristil Suljanović, ki je z glavo poslal žogo v nebranjeno mrežo. 

V 66. minuti pa je bil nespreten v napadu Nafte Toni Lun Bončina, ki je bil sam pred vrati, a si po podaji z desne strani ni uspel zaustaviti žoge, tako da je velika priložnost splavala po vodi. 

94: GOL 3 : 0 Vuk Vuković! V zadnjih sekundah tekme je po podaji z desne strani po strelu iz obrata zadel še Vuković, ki je poslal žogo po tleh v levi spodnji kot. 

Primorje je s to zmago skočilo na vrh lestvice (13 točk), Nafta pa je ostala na četrtem mestu (9 točk). V naslednjem krogu bo gostila sežanski Tabor. 

2.-snl primorje-ajdovščina nafta-1903 6.-krog