vestnik

2. SNL: Ničelni izkupiček Lendavčanov in Beltinčanov

Vestnik.si, 5. 5. 2022
Jure Zauneker
ND Beltinci in NK Krško.
Šport

V 27. krogu druge lige se pomurska kluba nista izkazala, saj sta oba izgubila: Nafta v Novem mestu s Krko s 4 : 1, Beltinci Klima Tratnjek pa doma s Krškim z 0 : 1.

Beltinci Klima Tratnjek - Krško 0 : 1 (0 : 0)

Športni park Beltinci, 240 gledalcev, sodnik: Amel Begić (Dol pri Ljubljani).

Strelec: Pinelli (57).

Rumeni kartoni: Zeljković, Štravs, Maučec, Bagola; Zukić, Špoljarić.

beltinci, nogomet, nd-beltinci, nk-krško
Jure Zauneker
ND Beltinci in NK Krško.

Beltinci Klima Tratnjek: Močić, Bagola, Zorman, Pihler (Džumhur, 60), Mörec, Marič, Štravs (Maučec, 67), Grobelnik (Emruli, 78), Sočič kap., Zeljković, Žaler (Rantaša, 70). Trener: Damjan Gajser.

Edini gol je padel v 57. minuti po protinapadu Krškega po levi strani, po preigravanju pa je s strelom v daljši vratarjev kot zadel Mateo Pinelli.

beltinci, nogomet, nd-beltinci, nk-krško
Jure Zauneker
ND Beltinci in NK Krško.

Krka - Nafta 1903 4 : 1 (3 : 1)

Stadion Portoval Novo mesto, 100 gledalcev, sodnik: Marko Podgoršek (Duplje).

Strelci: 1 : 0 Žiga Kastrevec (20), 1 : 1 Gergö Bolla (25), 2 : 1 Marko Huč (33, 11 m), 3 : 1 Josip Majić (45), 4 : 1 Josip Majić (87).

Rdeči karton: Marko Galoši (34) - Nafta 1903.

Rumeni kartoni: Huč, Marcius, Đapo; Živko.

Nafta 1903: Galoši, Bolla, Burai (Čuček Bezjak, 77), Drk (Magdič, 59), Novinič (Cotman, 36), Szabo, Živko, Safronov (Kumer, 46), D. Nemeth, Florjanc (Zana, 46), Vinko kap. Trener: Gabor Boer. 

Tekmo je zaznamovala izključitev vratarja Nafte Marka Galošija ob enajstmetrovki za Krko, namesto njega je v nadaljevanju branil rezervni vratar Aljaž Cotman. Pri Lendavčanih je manjkal kaznovani Nermin Haljeta.

Oba pomurska kluba več ne igrata za nič, saj so si Beltinčani že zagotovili obstanek, Nafta pa se je že pred nekaj krogi poslovila od ambicij za drugo mesto. S porazoma sta si še pokvarila položaj, saj so Beltinci zdrsnili z enajstega na dvanajsto mesto, Lendavčane pa je na tretjem mestu ujela Krka. V naslednjih krogih jo lahko prehitita še Rudar in Rogaška. Tako prekmurski derbi Beltinci - Nafta v predzadnjem krogu (15. maja) razen prestiža več ne bo imel nobenega drugega pomena.  

beltinci, nogomet, nd-beltinci, nk-krško
Jure Zauneker
ND Beltinci in NK Krško.

2.-snl beltinci-klima-tratnjek krško 27.-krog 0-:-1