vestnik

2. SNL: Oštrek spet mož odločitve pri Nafti

Vestnik.si, 20. 8. 2023
Arhiv kluba
Stjepan Oštrek.
Šport

Dosegel je gol iz kazenskega udarca in iz igre, medtem ko je na drugi strani vratar Nemeth kar dvakrat ubranil enajstmetrovko Klinarju: Nafta - Fužinar 2 : 0.

Nafta 1903 - Fužinar Ravne 2 : 0 (1 : 0)

Športni park Lendava, 400 gledalcev, sodnik: Uroš Rađević (Maribor).

Strelec: 1 : 0 Oštrek (40, 11 m), 2 : 0 Oštrek (62).

Rumeni kartoni: Oštrek; Deronja, Morariu, Irmančnik.

Nafta 1903: Nemeth, Erniša, Urh, Dinnyes, Lorant, Vuica (Paljk, 68), Novinič kap., Oštrek, Verhas (Rebernik, 46), Polić (Igrec, 58), Bončina (Cener, 68). Trener: Jozsef Bozsik ml. 

Fužinar Ravne: Deronja, Klinar kap., Bajraj, Carl (Adrović, 46), Igwe, Gaberšek Rotovnik, Sintean (Vukolić, 75), Morariu (Krevh, 58), Irmančnik, Gutić (Lakovšek, 75), Turičnik. V. d. trenerja: Anton Tomažič. 

Potem ko je Stjepan Oštrek v 4. krogu v Novi Gorici poskrbel za preobrat in zmago Nafte, je sijajno predstavo pokazal tudi v 5. krogu v Lendavi, kjer je s soigralci gostil ravenski Fužinar. Nafta je slavila zasluženo in morda celo nekoliko lažje od pričakovanega, čeprav je v prvem polčasu najprej dvakrat resno zagrozil Andrei Sintean, Romun v dresu Fužinarja. Sprva je nevarno streljal po tleh z leve strani, vratar Ervin Nemeth pa je žogo z nogo odbil v kot, malce kasneje pa je sprožil pravi projektil z 18 metrov, ki je le za malenkost končal nad levim zgornjim kotom vrat Nafte. A nato se je potek tekme popolnoma spreobrnil.

39: Enajstmetrovka za Nafto! Oštrek je z dolgo podajo iz sredine našel Tonija Luna Bončino, ki je pobegnil obrambi gostov, na koncu pa ga je vratar Marko Deronja nepravilno zaustavil v svojem kazenskem prostoru in sodnik je pokazal na belo piko ter rumeni karton Deronji. 

40: GOOL 1 : 0 Stjepan Oštrek (11 m)! Oštrek je poslal vratarja v en kot, žogo pa v drugega. 

5.-krog, 2
Tomo Köleš
Trener Jozsef Bozsik je kar med polčasom opravil nove vaje z igralci prve postave. .

Oštrek, ki v prvem polčasu še ni posebej blestel, se je povsem razživel v drugem polčasu, Ravenci pa se kljub temu niso odločili, da bi ga kdo tesno pokrival, kar se jim je kmalu maščevalo.

52: Oštrek je uprizoril pravi slalom z leve strani svoje polovice skozi sredino na desno stran pred kazenski prostor ter pri tem preigral več igralcev, ne da bi se ga kateri od njih sploh dotaknil. Na koncu so Lendavčani iz te akcije iztržili kot. 

62: GOOOL 2 : 0 Stjepan Oštrek! Oštrek je v protinapadu s svojima soigralcema Stjepanom Igrecem in Mihaelom Rebernikom pretekel skoraj celo igrišče, pogledal, kateremu od njiju bi podal, nato pa se sam odločil za strel z desnico in z zavito žogo lepo zadel levi kot vrat Deronje. 

5.-krog, 2
Tomo Köleš
Tekma je bila odigrana v veliki sopari in vročini, zato so igralci imeli več odmorov za osvežitev.

70: Oštrek se je še enkrat izkazal z odlično podajo, po kateri je sam pobegnil Rebernik, a odšel malce preveč na levo, tako da je Deronja njegov strel z desnico ubranil. 

72: Din Gutić bi prav gotovo zatresel mrežo Nafte, če se ne bi z izvrstno obrambo izkazal Nemeth. 

77: Enajstmetrovka za Fužinar! Ko je že vse kazalo na mirno zmago domačih, je za nekaj napetosti poskrbel Rebernik, ki je v kazenskem prostoru Lendavčanov zrušil Murata Bajraja in sodnik je še enkrat pokazal na belo piko.

78: Dvakratna obramba Ervina Nemetha ob strelu Denisa Klinarja z 11 metrov! Svoja najbolj bleščeča trenutka je dočakal tudi vratar Nafte, pri katerem se je že vnaprej videlo, da je pripravljen kot struna. Prvi poskus kapetana Fužinarja je ubranil z nogo, a sta sodnika odločila, da mora Klinar ponoviti kazenski udarec, češ da naj bi se Nemeth pri strelu preveč premaknil naprej. Vse skupaj je seveda povzročilo veliko negodovanje domačih gledalcev, ki pa so se zelo hitro razveselili, saj je Nemeth tudi v drugem poskusu ubranil strel Klinarju, tokrat se je vrgel v drugi kot in uganil pravo smer. 

lendava, nogomet, nafta-1903-fužinar
Jure Zauneker
Tudi kapetanu Nafte Mitji Noviniču so domači navijači glasno skandirali v 83. minuti.

Po tej bravuri Nemetha je bilo vsem jasno, da je zmagovalec tekme že določen. V 83. minuti so pripadniki domače navijaške skupine začeli s skandiranjem v čast kapetanu Mitji Noviniču, Oštreku in drugim, kar se v Lendavi že dolgo ni slišalo, ter nato skupaj z ostalimi gledalci mirno pričakali konec srečanja. Nafta je skupaj z Brinjem s stoodstotnim izkupičkom še vedno na vrhu lestvice, Oštrek pa je sedaj s 4 zadetki najboljši strelec lige. 

lendava, nogomet-nafta-krka
Jure Zauneker
Navijaška skupina Gorgone je s skandiranjem nagradila Oštreka in nekatere druge igralce za zmagovite predstave.

5.-krog 2.-snl nafta-1903 fužinar-ravne