vestnik

2. SNL: Primorje "poteptalo" Triglav in potisnilo Nafto na drugo mesto

Vestnik.si, 12. 5. 2024
Jure Zauneker
Kdo se bo v zadnjem krogu pririnil do naslova prvaka 2. SNL: Nafta ali Primorje?
Šport

Potem ko je dolgo časa vodila na lestvici, se je Nafta znašla v godlji, ki si jo je po porazu v Dekanih večinoma sama zakuhala. Želja se ji ni izpolnila, saj je Primorje v Ajdovščini premagalo kranjski Triglav s 4 : 0 in skočilo na prvo mesto.

Ajdovci so pred kar 1000 gledalci zadeli dvakrat ob koncu prvega polčasa. V 42. minuti je po predložku z leve strani avtogol dosegel Luka Šimunović, v 45. minuti pa je prednost povišal Domingues Agrelos. 

V drugem polčasu sta zadela Miha Dobnikar v 59. in Matic Zavnik v 62. minuti. 

Primorje ima sedaj točko prednosti pred Nafto, para zadnjega kroga (v nedeljo, 19. maja, ob 15. uri) pa sta Tabor Sežana - Primorje in Nafta - Dravinja. Nafti naslov prvaka prinaša samo zmaga ob pogoju, da Primorje ne zmaga v Sežani. Če bi pa Nafta remizirala in Primorje izgubilo, bodo še vedno v prednosti Ajdovci zaradi boljšega medsebojnega razmerja. 

Treba pa je dodati, da bi se Nafta v Dekanih lahko izognila porazu, če bi bili njeni nogometaši pred vrati bolj natančni, še bolj pa, če bi sodnik Alen Bubek iz Nove Gorice dosodil prav tako dve enajstmetrovki za Nafto v drugem polčasu, tako kot ju je za Jadran. Na belo piko bi moral pokazati, ko sta branilca domačih pred strelom z glavo odrinila Tonija Luna Bončino, in potem spet, ko je Nejc Bračko z roko zaustavil let žoge v mrežo Jadrana. Zakaj ni storil tega, ve samo on.  

primorjetriglav
Arhiv kluba
Primorje je pred zadnjim krogom s prvega mesta pahnilo Nafto.

2.-snl primorje triglav-kranj