vestnik

2. SNL: Večino dela ob zmagi Nafte tokrat opravil Bončina

Vestnik.si, 1. 10. 2023
Jure Zauneker
Matic Paljk je svojo zelo dobro predstavo podkrepil z zadetkom.
Šport

V 11. krogu druge lige je Nafta v Lendavi premagala Bilje s 3 : 1, potem ko je že po prvem polčasu vodila z 2 : 0 z goloma Tonija Luna Bončine. V nobenem trenutku tekme gostitelji niso bili v nevarnosti, da bi zapravili zmago.

Nafta 1903 - Vitanest Bilje 3 : 1 (2 : 0)

Športni park Lendava, 300 gledalcev, sodnik: Denis Halilović (Celje).

Strelci: 1 : 0 Bončina (2), 2 : 0 Bončina (42), 3 : 0 Paljk (85), 3 : 1 Fernandez Betriu (90).

Rumeni kartoni: Erniša, Oštrek; Slavec, Humar, Radulović Veličković.

Nafta 1903: Nemeth, Erniša, Urh, Lorant (Pigac, 68), Pigac (Dinnyes, 60), Novinič kap., Rebernik, Paljk, Oštrek (Cener, 82), Vuica, Bončina (Igrec, 46). Trener: Jozsef Bozsik.

lendava, nogomet-nafta-krka
Jure Zauneker
Jozsef Bozsik.

Vitanest Bilje: Lipičar, Batič, Džaja, Trdin, Slavec, Koštić (Radulović Velićković, 43, Vales Ramos, 72), Doplihar kap., Humar (Goncalves, 87), Marjanac, Perko, Fernandez Betriu. Trener: Marin Mikac. 

2: GOL 1 : 0 Toni Lun Bončina! Nekateri gledalci se še niso prav usedli na svoje sedeže, ko je Nafta že povedla. Po hitri kombinatorni akciji se je na pravem mestu znašel Bončina in z nogo pospravil žogo v mrežo.

42: GOOL 2 : 0 Toni Lun Bončina! Še ena hitra kombinacija po tleh igralcev Nafte, s katero so izigrali obrambo Bilja: Silvio Pigac je podal na desno do Stjepana Oštreka, ta pa z diagonalno podajo našel nepokritega Bončini na drugi vratnici, slednji pa je brez težav preusmeril okroglo usnje v desni kot vratarja Jureta Lipičarja. Bončina se je sedaj s skupno petimi zadetki pridružil Oštreku na drugem mestu lestvice strelcev. 

5.-krog, 2
Tomo Köleš
Nafta 1903 - Vitanest Bilje 3 : 1.

85: GOOOL 3 : 0 Matic Paljk! Vse sta sama opravila Paljk in Chris Cener. Paljk je prestregel žogo in podal do Cenerja, ki je prodrl po levi strani in jo nato idealno nastavil Paljku, ta pa jo je iz bližine zabil v mrežo. To je bila samo potrditev tokratne zelo dobre predstave Paljka. 

90: GOL 3 : 1 Ricard Fernandez Betriu! Trud Biljencev, ki so v drugem polčasu zaigrali veliko hitreje in agresivneje, je bil malce poplačan tik pred koncem tekme. Po pritisku na vrata Nafte je sprva sprožil Luka Džaja, vratar Ervin Nemeth, ki je tokrat zamenjal Luko Andrašeca (tega ni bilo v kadru, zato je bil na klopi celo 36-letni trener vratarjev Safet Jahić), je žogo odbil le do Betriuja, ki jo je nato pospravil v mrežo. Ampak to je bilo premalo, da bi ogrozilo varno vodstvo domačih. 

5.-krog, 2
Tomo Köleš
Nafta 1903 - Vitanest Bilje 3 : 1.

Nafta se je s to zmago povzpela na peto mesto, ima pa še tekmo manj od konkurentov. Obračun pri Brinju bo odigrala 11. oktobra.

Kot zanimivost naj dodamo, da je bil tako kot na srečanju s Tolminom tudi zdaj spet na dvoboju nekdanji trener Nafte in sedanji strateg ZTE Gabor Boer. Veseli pa dejstvo, da je bil na tribuni nasmejan tudi podpredsednik MNZ Lendava in član upravnega odbora Igor Magdič, ki je bil še pred slabim mesecem v življenjski nevarnosti zaradi zdravstvenih težav.  

2.-snl enajsti krog nafta-1903 vitanest-bilje