vestnik

(3. SNL vzhod) Ljutomerčani do točke v Zavrču

Miha Šoštarič, 1. 11. 2022
NK Ljutomer/Facebook
NK Avto Rajh Ljutomer – Nk Zavrč
Šport

Dvoboj 12. kroga 3. slovenske nogometne lige vzhod sta se Zavrč in Avto Rajh Ljutomer razšla z neodločenim izidom 1 : 1 (1 : 1).

Ljutomerčani so na zahtevno gostovanje odpotovali v popolni zasedbi. Prikazali so dobro igro in bili v določenih trenutkih tekme celo bližje drugemu zadetku in zmagi. Gostitelje je v vodstvo v 12. minuti popeljal Rok Zorko, ki je z desetimi zadetki na visokem drugem mestu liste strelcev. Vodstvo domačinov je bilo kratkotrajno. V 18. minuti je izid izenačil Tilen Nemec.
V nadaljevanju tekme sta imeli obe ekipi svoje priložnosti, a obrambi, na čelu katerih sta bila vratarja Žiga Maroh pri domačih in Marko Lörinc pri gostih, več nista klonili. V obeh taborih so imeli med in po koncu tekme veliko pripomb na sodniško trojko. Poleg pokazanih sedmih rumenih kartonov je bilo še veliko spornih situacij, ki so dvigovale napetost tako na igrišču, kot tudi ob robu le-tega.
Ljutomerčani so s prvim neodločenim izidom v sezoni zdaj na šestem mestu z 19. točkami, Zavrčani pa s štirimi točkami več zasedajo drugo mesto. Avto Rajh Ljutomer bo to soboto, 5. novembra, v Ljutomeru gostil celjski Šampion, ki ima le točko manj na osmem mestu.
3.-snl avto-rajh-ljutomer zavrč