vestnik

3. SNL vzhod: Odrančani do četrte zmage

Miha Šoštarič, 24. 9. 2019
Jure Zauneker
Odranci - Dravinja 3 : 2.
Šport

Prleški predstavniki v tej konkurenci so končali krog s samimi porazi.

Potem ko so vsi trije pomurski predstavniki izgubili (Avto Rajh Ljutomer – Kety Emmi Bistrica 1 : 2, Veržej – Videm pri Ptuju 1 : 2, Radgona – Podvinci 1 : 5), so do četrte zmage v 3. SNL vzhod prišli Odrančani. V 5. krogu so na domačem igrišču s 3 : 2 (0 : 0) premagali Dravinjo iz Slovenskih Konjic.

Kakih 100 gledalcev v prvem polčasu ni uživalo v predstavi. Številne napake in le ena priložnost za zadetek. Odranci bi lahko povedli v 37. minuti, ko je Anej Meznarič prodrl po levi strani in podal v sredino, a je strel Luke Ciglariča za las odletel mimo vrat. Le nekaj minut pozneje je Meznarič nerodno padel v dvoboju z enim od branilcev Dravinje. S poškodovano ramo je bil prepeljan v soboško bolnišnico.

Vse zadetke so gledalci videli v drugem polčasu. V 50. minuti je Tadej Čuk preigral obrambo Dravinje in podal do osamljenega Ciglariča, ki je rutinirano zadel za 1 : 0. Dve minuti zatem je Ciglarič v kazenskem prostoru našel osamljenega Marcela Horvata, ki je povišal domače vodstvo. Že v naslednjem napadu so gostje znižali zaostanek. Z roba kazenskega prostora je zadetek dosegel Žan Ramšak. Za tretji domači zadetek sta v 60. minuti poskrbela Aleš Kalamar, ki se je sprehodil skozi gostujočo obrambo in idealno zaposlil Čuka, ki je zabil tretji zadetek v sezoni. V izdihljajih tekme so gostje znižali zaostanek. V 89. minuti je drugi zadetek za Dravinjo dosegel Jan Poljanec.

Odranci so z 12 točkami na drugem mestu in jih v nedeljo čaka gostovanje pri vodilnih Podvincih. Avto Rajh Ljutomer bo v soboto gostil Radgono, Veržej pa se bo prav tako v soboto v gosteh pomeril z Zrečami.

nogomet 3.-snl-vzhod odranci-dravinja