vestnik

6. Lotmerški trail tek Novaku in Rižnarjevi

M.Š., 24. 9. 2022
Vanesa Jaušovec
6. lotmerški trail tek
Šport

Dan slovenskega športa je v Ljutomeru na rekreativnem teku obeležilo več kot 100 tekačev različnih starosti.

Športna zveza Ljutomer in Občina Ljutomer sta organizirala 6. Lotmerški trail tek. Mlajše kategorije rekreativcev so tekle po poteh Parka 1. slovenskega tabora, udeleženci osrednjih tekov pa so se merili na progi dolgi 7.500 metrov, ki je bila speljana ob reki Ščavnici do Cezanjevcev in nazaj.

V moški absolutni konkurenci je zmagal Novak (AK Ormož), ki je za progo potreboval 29 minut in 11 sekund, le dve sekundi je za njim zaostal Matjaž Rus (AK Pomurje), tretji pa je bil s štirimi sekundami zaostanka Danilo Magdič iz Noršincev pri Ljutomeru. Med ženskami je slavila Anita Rižnar iz Globoke pri Ljutomeru, ki je za 7.500 metrov dolgo progo potrebovala 34 minut in 15 sekund. Drugo mesto je osvojila Sara Rojnik iz Veržeja (Squash klub Škofja Loka; 37:36), tretja pa je bila Vesna Dokl (Farmtech in Motion; 39:20).

V mlajših starostnih kategorijah so slavili Julia Kristl (Vrtec Ljutomer), Abel Makovec (NK Ljutomer), Teja Senčar (OŠ Cezanjevci), Rene Nemec (OŠ Cezanjevci), Mia Vunderl (Judo klub Ljutomer), Filip Kolar (NK Ljutomer), Lana Ščavničar (OŠ Križevci), Tomi Miklič (NK Ljutomer), Neja Roškar (OŠ Ivana Cankarja Ljutomer), Dino Semenič (NK Ljutomer) in Veno Makoter (KK Ljutomer).

ljutomer trail-tek lotmerški-trail-tek