vestnik

Avto Rajh Open: Najboljši so bili Kranjčani

Vestnik.si, 25. 9. 2021
OK Panvita Pomgrad
Turnir v odbojki
Šport

Novinci v soboškem dresu so Connor McConnell, Urban Fužir in Urban Hafner.

Prihodnjo soboto, 2. oktobra, se pričenja državno prvenstvo v odbojki. Soboška Panvita Pomgrad bo v uvodnem krogu 1. A lige gostila ljubljansko ekipo ACH Volley. V sklopu priprav na novo sezono so soboški odbojkarji danes (sobota) na turnirju Avto Rajh Open v Murski Soboti gostili Hišo na kolesih Triglav iz Kranja in Šoštanj Topolšico. Ekipe so igrale vsaka z vsako tri nize, najuspešnejši pa so bili Kranjčani, ki so oba dvoboja dobili z 2 : 1. Šoštanj Topolšica je v tekmi za drugo mesto s 3 : 0 premagala Panvito Pomgrad.

Tiskovka_3
OK Panvita Pomgrad
V sklopu turnirja je domači ligaš pripravil tudi novinarsko konferenco, na kateri so predstavili cilje in novince v moštvu.

V sklopu turnirja je domači ligaš pripravil tudi novinarsko konferenco, na kateri so predstavili cilje in novince v moštvu. Ekipo so okrepili 23-letni Kanadčan Connor McConnell (korektor), ki se je v Slovenijo preselil iz tamkajšnje univerzitetne odbojke, 19-letni Urban Fužir (sprejemalec), ki je nazadnje igral v Šoštanju, 20-letni Urban Hafner (organizator), ki prihaja iz Hoč, po enoletnem premoru pa se na parket vrača 19-letni David Novak (libero). Klub so zapustili Nikola Ražnatović, Marin Novak in Alen Djordjević. »Letošnja sezona bo ena izmed zahtevnejših doslej v zgodovini slovenske odbojke, saj so se vse ekipe močno okrepile, liga pa je sestavljena zgolj iz osmih ekip, kar še dodatno zaostruje konkurenco. Možnosti za slabe trenutke ne bo. Naš prvi cilj bo uvrstitev v zlato sredino lestvice,« je dejal trener soboških odbojkarjev Dejan Fujs.

Več o pripravah soboških odbojkarjev za novo sezono v četrtkovi tiskani izdaji Vestnika.

odbojka panvita-pomgrad