vestnik

2. SNL: "Žuti" popuščajo - v Slovenski Bistrici drugi zaporedni poraz

Vestnik.si, 28. 4. 2024
Jure Zauneker
Bistrica - Beltinci 1 : 0.
Šport

Beltinčani so si v 27. krogu druge lige otežili boj za drugo mesto, saj so v Slovenski Bistrici doživeli že drugi zaporedni poraz. Gostitelji so slavili z 1 : 0, edini gol je padel v 52. minuti. Gorica in Primorje morata še odigrati medsebojno tekmo, v primeru remija ali zmage Ajdovcev pa bi "žuti" padli že na četrto mesto. Bi se pa ob takšnem razpletu, še posebej remiju, najbolj smejalo vodilni Nafti.

Kety Emmi & Impol Bistrica - Beltinci Klima Tratnjek 1 : 0 (0 : 0)

Športni park Slovenska Bistrica, 500 gledalcev, sodnik: Mateo Tozan (Spodnje Škofije).

Strelec: Martinčič (52).

Rumeni kartoni: Kapun, Adžibaba; Zorman, Sočič.

Kety Emmi & Impol BistricaFridrih, Drevenšek, Zajšek, Rozman, Olamide, Adžibaba, Pesjak (Justinek, 89), Kapun (Borovnik, 79), Martinčič kap. (Horvat, 79), Gobec (Tavares, 71), Kozić (Kuliš, 71). Trener: Goran Stanković.

Beltinci Klima Tratnjek: Moćić, Težački, Vodeb, Zorman, Jug, Štrakl (Emruli, 79), Sočič, Nerguti (Kosi, 60), Katuša, Kaučič kap., Černe. Trener: Damjan Gajser.

Beltinčani so morali nastopiti brez kaznovanega standardnega kapetana Luke Pihlerja, kar se je v njihovi igri precej poznalo. V prvem polčasu je imel veliki priložnosti Gašper Černe, a je obakrat streljal čez vrata. 

Odločilni zadetek je dosegel najboljši strelec in kapetan domačih Jaša Martinčič v 52. minuti, ko je prodrl pred vrata gostov in premagal vratarja Stefana Moćića. To je bil Martinčičev že deseti gol v tem prvenstvu. 

Najlepšo priložnost za "žute" je imel v drugem polčasu v 59. minuti Vito Štrakl, ki je streljal z desne strani kazenskega prostora, vratar Primož Fridrih pa je žogo komajda odbil v kot.  

Kljub še po eni priložnosti na vsaki strani (Ante Kuliš, Černe) se izid do konca ni več spremenil. 

beltinci, nogomet, bistrica
Jure Zauneker
Bistrica - Beltinci 1 : 0.

Trenutno stanje na vrhu lestvice:

1. Nafta 55

2. Gorica 51 (tekma manj)

3. Beltinci 50 

4. Primorje 50 (tekma manj)

gajser jk
Jure Kljajić/Vestnik
Bistrica - Beltinci 1 : 0.

2.-snl 27.-krog kety-emmi&impol-bistrica beltinci-klima-tratnjek