vestnik

Lendavčanom ni uspelo, naslov prvaka 2. SNL osvojila ekipa Primorja. Nafta 1903 - Dravinja 0 : 2

Vestnik.si, 19. 5. 2024
Jure Zauneker
Nafta se na domačem igrišču bori za preboj v prvo ligo.
Šport

V zadnjem krogu 2. slovenske nogometne lige sta od 15. ure dalje v Športnem parku Lendava moči merila domača Nafta 1903, ki se je borila za povratek v prvo ligo, in Dravinja.

Nogometaši lendavske Nafte se borijo za naslov prvaka 2. SNL. Kot smo danes že poročali, trenutno prvo mesto na lestvici zaseda ekipa Primorje Emundia, ki ima pred Lendavčani le točko prednosti. Za osvojitev naslova bi torej morali nogometaši Nafte danes premagati Dravinjo in upati, da bo Primorcem spodrsnilo pri sicer predzadnje uvrščenem Taboru iz Sežane, ki se bori za obstanek v ligi. 

Prenos obeh tekem, Nafta - Dravinja in Tabor Sežana - Primorje Emundia, je na Sportklubu.

NK Nafta 1903 tekmo začenja v naslednji postavi: Nemeth, Rajh, Kumer, Bončina, Rebernik, Novinič, Paljk, Vuica, Urh, Dinnyes, Bešir. Glavni trener: Jozsef Bozsik. 

Glavni sodnik: Damjan Novarlić.

Začetek tekme v Lendavi. 

V začetnih minutah srečanja si nobena od ekip ni priigrala posebne priložnost. Na vrata nasprotnika je sicer streljal Toni Lun Bončina, vendar je žoga zletela prek vrat. 

V 27. minuti je moral igro zaradi poškodbe zapustiti gostujoči igralec Gabrijel Jevšenak, vstopil je Nik Rauter. 

Lendavčani so več pri žogi, vendar na vrata gostujočega vratarja še niso nevarno zapretili. 

GOL. V 37. minuti srečanja je mrežo domačega vratarja Ervina Nemetha po neodločnosti v obrambi domačega branilca Žana Kumerja z roba kazenskega prostora zatresel Andraž Kolar in povedel Dravinjo v vodstvo z 0 : 1. 

nafta-1903, dravinja
Jure Zauneker
Nafta se na domačem igrišču bori za preboj v prvo ligo.

Po vodstvu gostov se je zdelo, kot da se je Nafta prebudila. S strelom z glavo je poskušal gostujočega vratarja presenetiti Oliver Dinnyes, vendar je ostalo pri vodstvu gostov. 

GOL. Dravinja vodi z 0 : 2. V sodnikovem dodatku oziroma v 48. minuti je zadel Mateo Koprivc.  

nafta-1903, dravinja
Jure Zauneker
Nafta se na domačem igrišču bori za preboj v prvo ligo.

Ponovno je poskušal Dinnyes, s polovice igrišča je streljal na gol, vendar je zadel le prečko. 

Polčas v Lendavi, domači nogometaši pa so deležni nekaj žvižgov s tribun. Medtem se je polčas v Sežani končal z neodločenim izidom 0 : 0. 

nafta-1903, dravinja
Jure Zauneker
Nafta se na domačem igrišču bori za preboj v prvo ligo.

Začetek drugega polčasa. 

Nafta igra z nekoliko spremenjeno zasedbo, med polčasom je igro zapustil Josip Vuica, vstopil je Tin Polić.

V 52. minuti srečanja bi lahko prišlo do povišanja vodstva gostov z 0 : 3. Žoga je namreč prečkala golovo črto, vendar po mnenju sodnikov ne s celotnim obsegom, zato je ostalo pri izidu s prvega polčasa. 

V 62. minuti dvojna menjava pri domačih. Mitja Novinič zapušča zelenico, vstopa Zoltan David. Prav tako igro zapušča Toni Lun Bončina, vstopa Anej Horvat.

V 67. minuti tudi prvi menjavi pri gostih. Igro zapuščata Andraž Kolar, strelec zadetka, in Žan Ramšak, vstopata Matic Kopač in Žiga Čakš. 

Tekma je bila v 85. minuti za nekaj časa prekinjena, ker so člani navijaške skupine Gorgone začeli na igrišče metati bakle. 

Nadaljevanje tekme, Gorgone so medtem zapustile stadion.

Konec tekme. Ostalo je pri vodstvu gostov z 0 : 2. 

Ker Lendavčani niso zmagali, ekipa Primorja pa je remizirala, gre naslov prvaka 2. slovenske nogometne lige Primorcem, ki so se tako s 60 točkami oziroma dvema več od Lendavčanov prebili v 1. slovensko nogometno ligo.  

Jure Zauneker
Nafta se na domačem igrišču bori za preboj v prvo ligo.
2.-snl nafta-1903 dravinja