vestnik

Nafta danes za vrnitev v elito po sezoni 2011/2012

Vestnik.si, 19. 5. 2024
Jure Zauneker
Odločitev o potniku v prvo ligo ni le v rokah Nafte.
Šport

Danes bo jasno, kdo bo prvak v 2. slovenski nogometni ligi. Možnosti sta le še dve, ali bo to lendavska Nafta 1903 ali Primorje Emundia.

Primorci imajo pred zadnjim krogom sezone točko prednosti (59 točk) pred Lendavčani. Tekma z Dravinjo Premurce čaka v nedeljo ob 15. uri na domačem igrišču. Pravico bo delil Damjan Novarlić, tekmo si bo mogoče ogledati na Sportklubu. Prejšnji vikend si je Nafta privoščila šokanten spodrsljaj proti Jadranu, izgubila je z 0 : 2 in po zmagi Primorja nad kranjskim Triglavom zdrsnila na drugo mesto. Nafta mora tako za ponoven preboj v prvo ligo v nedeljo zmagati in upati, da Primorje v Sežani pri Taboru ne bo osvojilo treh točk. 

Tudi Primorje bo odigralo dvoboj v istem terminu kot Nafta, tam bo sodnik Denis Halilović in prav tako bo srečanje v neposrednem prenosu na Sportklubu. Tekma zagotovo ne bo enostavna, saj se Tabor bori za obstanek. Pred zadnjim krogom zaseda predzadnje mesto z 29 točkami, prav toliko jih ima Ilirija, eno več pa Krka.

Nafta je bila nazadnje v prvi ligi v sezoni 2011/2012, ko je zasedla zadnje mesto s 25 točkami in izpadla v 2. slovensko ligo. 

Lahko pa se zgodi, da bosta tako Primorje kot Nafta avtomatsko uvrščena v prvo ligo, če Rogaški ne bi uspelo s pritožbo glede neurejenih licenc in bi končala na osmem mestu. Možnih razpletov je tako kar precej. 

nafta-1903 2.-snl boj-za-prvo-mesto