vestnik

Bo turški medijski mogotec kupil soboški nogometni klub?

Robert Balantič, 28. 3. 2024
Jure Kljajić
Robert Kuzmič si že dolgo prizadeva, da bi v Fazaneriji pridobil vlagatelja oziroma strateškega partnerja.
Šport

Na sončni strani Alp odmeva informacija, da v slovenski nogomet očitno prihaja nov vlagatelj.

Pred mesecem dni se je v Sloveniji mudil turški medijski mogotec in lastnik angleškega Hull Cityja Acun Ilicali, ki je svojo prisotnost v naši državi potrdil tudi s fotografijo v družbi Aleksandra Čeferina. Nemudoma so se začela namigovanja, da naj bi bil razlog obiska zanimanje za nakup Olimpije, toda vodilni možje v Stožicah so se hitro odzvali in to možnost zanikali. »Rad imam svojo Olimpijo in lahko vam zagotovim, da se o morebitni prodaji ne pogovarjam z nikomer,« je za naš časnik zatrdil Adam Delius. »Naše delo se je šele začelo. Imamo velike načrte tako za prvo ekipo kot za mladinski pogon,« je še poudaril predsednik zmajev in utišal govorice, da bo dvignil sidro.



Toda vse to ne spreminja dejstva, da poslovnež, ki naj bi imel pod palcem več kot 100 milijonov evrov, razmišlja o prihodu na sončno stran Alp. Resno razmišlja! Potem ko se je po zgolj nekajmesečni irski epizodi odrekel večinskemu deležu v Shelbournu, ga mika nov projekt. »Zdaj razmišljamo o Sloveniji. Nekaj časa smo preživeli v Grčiji, vendar nismo našli kluba, kakršnega bi si želeli. Menim, da je slovenska liga pravo okolje za nas. Če v zadnjem trenutku ne bo sprememb, se lahko zgodi, da bomo kmalu kupili ekipo iz Slovenije,« je turškim medijem razkril lastnik globalne medijske družbe Acun Medya in se dotaknil tudi srečanja s predsednikom Uefe v Ljubljani. »Imam idejo, da bi kupil klub v Sloveniji, Aleksander Čeferin je Slovenec. Spoznala sva se v Istanbulu po tekmi Fenerbahčeja. Imam določene ideje, povezane z nogometom, ki sem mu jih predstavil. Hvala bogu, da me je bil pripravljen poslušati,« je pojasnil Acun Ilicali.

Acun Ilicali hull city pm
Profimedia
Na sončni strani Alp odmeva informacija, da v slovenski nogomet očitno prihaja nov vlagatelj.


Robert Kuzmič in Acun Ilicali za isto mizo


Imena kluba, ki ga zanima, ni razkril, vendar ni skrivnost, da si Robert Kuzmič že dolgo prizadeva, da bi v Fazaneriji pridobil vlagatelja oziroma strateškega partnerja. Poslovni direktor Maribora Bojan Ban pred časom prav tako ni skrival, da se bodo morali tudi pod Kalvarijo odzvati na nastale razmere in da razmišljajo v tej smeri. Bržčas bi se našel še kdo, ki se trudi pridobiti sredstva iz tega naslova, po naših informacijah pa Acuna Ilicalija v tem trenutku najbolj mika soboški prvoligaš.
Iz zanesljivih virov prihajajo namigi, da naj bi se prvi mož črno-belih in lastnik Hull Cityja vsaj enkrat že sestala. Gotovo naj bi se to zgodilo ravno pred mesecem dni, ko je Acun Ilicali obiskal slovensko prestolnico, takšni in drugačni stiki ter pogovori pa menda trajajo že nekaj časa. Morda ob tem ni zanemarljivo, da je v dresu Hull Cityja, ki je trenutno na meji uvrstitve v play-off za napredovanje v premier ligo, nekoč igral aktualni športni direktor murašev Robi Koren ... K temu dodajmo, da naj bi se Robert Kuzmič v preteklem obdobju srečal z vsaj še dvema finančno (zelo) močnima 'igralcema' in se z njima pogovarjal o možnosti vstopa v prekmurski nogometni hram. O tem, kako se bo vse skupaj razpletlo, lahko kakopak le ugibamo, nedvomno pa bo marsikaj (ali morda vse?) odvisno od tega, kako bodo Prekmurci končali sezono.

vladimir-vermezović, nš-mura, novi-trener
Jure Kljajić
Robert Kuzmič si že dolgo prizadeva, da bi v Fazaneriji pridobil vlagatelja oziroma strateškega partnerja.




Postalo bi že kritično

Petkov spored bo sklenjen ob Kamniški Bistrici, kjer se bodo udarili Domžalčani in Sobočani. Oboji so v zahtevnem položaju, obstanek nikakor ni nekaj samoumevnega, zato je vsaka naslednja tekma izjemnega pomena. Rumena družina je po zmagi nad Aluminijem zadihala nekoliko lažje, toda spanec je še vedno nemiren, nič drugače pa ni z zasedbo iz Fazanerije, ki še vedno čaka na prvo spomladansko zmago na igrišču. »To je ta tekma,« upajo črno-beli navijači, bržčas pa podobno razmišljajo igralci, ki se zavedajo, da so veliki dolžniki, in vsak naslednji dvoboj pričakujejo z mislijo, da bo predstavljal prelomnico in napovedal boljše čase. Še vedno ga niso dočakali ,in če ga ne bi tudi tokrat, bi situacija postajala kritična. Tudi gostitelji na kaj drugega kot na ves izkupiček nočejo niti pomisliti in obeta se zanimiv spopad.

nš-mura acun-ilicali