vestnik

(FOTO) Boj za bron: Soboški odbojkarji izenačili na 1 : 1

Vestnik.si, 21. 4. 2024
Jure Zauneker
Panvita Pomgrad in OK i-Vent Maribor.
Šport

Na povratni tekmi v Murski Soboti je Panvita Pomgrad premagala Maribor s 3 : 1 in tako izenačila izid v zmagah. O bronasti medalji bo odločala tretja tekma v sredo zvečer v štajerski prestolnici.

Panvita Pomgrad – I-Vent Maribor 3:1

Izidi nizov: 26:24, 29:27, 23:25, 25:20

Dvorana Osnovne šole 1 Murska Sobota, gledalcev 350, sodnika: Dejan Jovanović, Franci Kramar

murska-sobota, odbojka, panvita-pomgrad, ok-i-vent-maribor
Jure Zauneker
Panvita Pomgrad in OK i-Vent Maribor.

PANVITA POMGRAD: Rajnar, Doda 13, Šormaz 24, Kolarič, Drvarič 4, Vrabl, Suhadolnik 13, Legen 4, Mirković 26, Novak (libero). Trener: Dejan Fujs.

I-VENT MARIBOR: Fužir 1, Vodušek 1, Pernuš 1, Adžović, McConell 23, Valenčič 17, Bračko, Kržič 4, Donik 10, Fink 6, Novak, Kumer (libero). Trener: Sebastijan Škorc.

murska-sobota, odbojka, panvita-pomgrad, ok-i-vent-maribor
Jure Zauneker
Panvita Pomgrad in OK i-Vent Maribor.

Negotovost letošnjih tekem med Sobočani in Mariborčani se je nadaljevala tudi v tekmi za tretje mesto. Sobočani so namreč po gladkem porazu v Mariboru doma zmagali s 3:1 (24,27,-23,20) in serijo izenačili na 1:1. Odločilna tekma bo v sredo, 24. aprila v Mariboru. Pri domačih je bil najuspešnejši Stefan Mirković s 26-imi točkami, Nenad Šormaz jih je dodal 24, Leonardo Doda in Vid Suhadolnik pa 13.

Soboški odbojkarji so tekmo odprli pogumno in s Šormazovim napadom in Legenovim asom povedli z 2:0, no bistvene prednosti v nadaljevanju si vendarle niso priigrali. Obe moštvi sta se v vodstvu menjavali za največ dve (domači) ali točko (gostje) prednosti, čeprav so bili večinoma v prednosti domačini. Ti so nato po 8:6 znova za dve povedli pri 19:17 po uspešnem napadu Dode, po točki sicer najučinkovitejšega domačina tokrat, Srba Mirkoviča, pa povedli še s 23:21. Mariborčani, pri katerih se je poznala odsotnost Bračka, so sicer preko Valenčiča dvakrat še izenačili, najprej na 23:23 in nato še na 24:24, a so domačini vendarle ostali mirni in zbrani ter s točkami Dode in Mirkoviča prvi niz dobili s 26:24.

murska-sobota, odbojka, panvita-pomgrad, ok-i-vent-maribor
Jure Zauneker
Panvita Pomgrad in OK i-Vent Maribor.

Drugi niz je do samega zaključka bolj potekal v znamenju gostiteljev. Ti so namreč prvič povedli kar za tri točke pri 8:5 ter nato nekaj minut kasneje še po asu Drvariča z 11:7, prednost štirih točk za tako izenačeno tekmo pa je predstavljalo lepo prednost za nadaljevanje. Ko je kapetan Drvarič dosegel še točko za 16:12 se je zdelo, da bodo Sobočani na krilih dobre igre nadaljevali, a je hitro prišlo do preobrata. Nekaj nezbranosti ter točki McConnela in Valenčiča sta Mariborčane znova vrnili v igro zgolj na točko zaostanka. Domači trener Fujs je sicer reagiral s polminutnim odmorom, a so nasprotniki izničili prednost in izenačili na 18:18, znova z Valenčičevo točko. Nadaljevali so slabše, saj so po dveh neuspešnih napadih domačinom dali novo priložnost za niz, na semaforju je bilo 20:18 za Panvito Pomgrad, a sledil je nov preobrat in vodstvo gostov z 20:21. Sledilo je nekaj sreče za Fujsove odbojkarje, saj so Kržičev servis slabo sprejeli in žoga je takoj po sprejemu končala čez mrežo, a so v nadaljevanju do točke in izenačenja prišli po zaslugi Mirkovića. Po dveh zaporednih asih Šormaza za 24:22 se je zdelo da je niz dobljen, a so trmasti gostje še enkrat izenačili in celo povedli 25:26, a niz je na koncu pripadel domačim. S tretjo točko na tekmi je zaključno točko priigral Vid Suhadolnik, ki je tudi tokrat na centrski poziciji ostal sam, saj se je za Bedrača sezona že končala.

murska-sobota, odbojka, panvita-pomgrad, ok-i-vent-maribor
Jure Zauneker
Panvita Pomgrad in OK i-Vent Maribor.

Tudi tretji niz so bolje začeli Sobočani, povedli z 2:0, do izida 18:18 pa nobena ekipa ni vodila za več kot točko. Štajerci so nato z nekaj dobrimi potezami na igrišču povedli z 18:21 in 20:23, a je Panvita na krilih navijačev in vonja po zmagi z dvema točkama Mirkoviča in vnovičnem asu Šorzmaza izenačila na 23:23. To je bilo tudi vse, saj sta v nadaljevanju Kandačan McConnel z napadom in Fink z blokom gostom priigrala zmago s 23:25 in znižanje izida na 1:2.

murska-sobota, odbojka, panvita-pomgrad, ok-i-vent-maribor
Jure Zauneker
Panvita Pomgrad in OK i-Vent Maribor.

Bojazen o padcu v igri domačega trenerja Fujsa, ki je ničkolikokrat letos zaznamovala njegove varovance, se tokrat vendarle ni uresničila. Panvita Pomgrad je v četrtem nizu vodila od začetka do konca, edino izenačenje je bilo pri izidu 3:3. Pri 14:10 so soboški odbojkarji že nekoliko preveč razmišljali o zmagi in varovanci trenerja Škorca so hitro zapretili ter po asu Pernuša znižali na 14:13. Fujs je svoje odbojkarje poklical na odmor, kar je bilo ključno. V nadaljevanju so namreč povedli s 17:13 in 19:14. Prednost petih točk je bila najvišja v drugem nizu, tudi na koncu, ko je bilo po točki Šormaza 25:20.

murska-sobota, odbojka, panvita-pomgrad, ok-i-vent-maribor
Jure Zauneker
Panvita Pomgrad in OK i-Vent Maribor.

Izjave po tekmi:

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada:

"Čestitke fantom, res dobra tekma, kjer se je v prvih treh nizih odločalo na točko ali dve. Prva dva niza sta se obrnila v našo korist in zadovoljen sem, da smo po izgubljenem tretjem nizu vendarle odigrali kvaliteten četrti niz in zmagali. Prikazali smo kvalitetno igro, Maribor smo s servisi nekoliko premaknili na sprejemu in ni mogel toliko igrati preko prvega tempa. Najbolj pošteno za zaključek sezone je, da odigramo še eno, odločilno tekmo. Letos smo mi trikrat zmagali v Murski Soboti, oni trikrat v Mariboru in naj na koncu odloči še ta zadnja tekma, kdo bo tretji v državi."

Sebastjan Škorc, trener I-Vent Maribora:

"Po sredini fenomenalni tekmi smo danes razpadli, razpadli smo že v četrtek, ko sta tako Bračko kot Kumer zakuhala z visoko vročino. Na tekmo so nekateri prišli iz postelje, ne vem, kaj se nas je lotilo. Ampak to niso izgovori, mi smo bili slabi. Čestitke domačinom za dobro prikazano igro. Mi se moramo pozdravit, se vzet skupaj in v sredo prikazat odbojko, ki smo jo pokazali na prvi tekmi."

odbojka tekma-za-tretje-mesto panvita-pomgrad ok-i-vent-maribor