vestnik

Dan za prekmurski derbi. Vstopnice v prodaji dve uri pred tekmo, pričakovati je pravo navijaško kuliso

Vestnik.si, 30. 3. 2024
Jure Zauneker
Ob 20. uri se bo začel derbi med Nafto 1903 in Beltinci Klimo Tratnjek.
Šport

V lendavskem športnem parku bo zvečer prekmurski derbi 2. slovenske nogometne lige.

V 23. krogu 2. slovenske nogometne lige se bosta drevi pomerila Nafta 1903 in Beltinci Klima Tratnjek. To bo njun drugi prvenstveni obračun v aktualni sezoni, sredi septembra sta se tekmeca v Beltincih razšli z 1 : 1. Dodaten naboj tekmi daje položaj obeh klubov na lestvici. Lendavska Nafta vodi z 48 točkami (15 zmag, trije remiji in štirje porazi), Beltinčani so drugi s 44 točkami (13 zmag, pet remijev in štirje porazi). Dvoboj bo pomemben za nadaljevanje prvenstva in v boju za prvaka, a ne še odločilen, česar se zavedajo tudi v obeh taborih. 

Srečanje se bo začelo ob 20. uri, delivci pravice bodo Aleksandar Matković, Tomaž Černe in Mitja Jonke, spremljali ga bomo tudi na naši spletni strani. 

Že tekom tedna je za derbi vladalo precejšnje zanimanje. Gostitelji so sporočili, da se bodo vstopnice danes začele prodajati ob 18. uri na glavnem vhodu v športni park. V beltinskem drugoligašu pa so v preteklih dneh omogočali nakup vstopnic v predprodaji, njihovi navijači bodo na sektorju A in B. 

Zadnji prekmurski derbiji so postregli z zavidljivo navijaško kuliso, septembra se je denimo zbralo 1400 gledalcev, in podobno je pričakovati tudi tokrat. Varovanci Jozsefa Bozsika so v spomladanskem delu zabeležili tri zmage in en poraz, četa Damjana Gajserja dve zmagi in dva neodločena izida. Pri plavih imata zaradi kartonov prepoved igranja Tin Polić in Josip Vuica. Eno od glavnih orožij domačinov pa bo Toni Lun Bončina, ki je v aktualni sezoni zadel že 17-krat in kraljuje na lestvici strelcev. Morda so zaradi boljšega izkupička na zadnjih treh tekmah in dobre strelske forme, pa tudi zaradi prednosti domačega terena, v nekoliko boljšem položaju Lendavčani, a tudi Beltinčani imajo svojo računico. Športni direktor žutih Tadej Apatič je za današnjo izdajo Ekipe dejal, da jih čaka zahtevna naloga, ampak če bodo pokazali vse, kar so v tem trenutku sposobni, meni, da bodo vsaj v manjši prednosti. "Če bomo dovolj sproščeni, če ne bo kakšne blokade, bi bila naša zmaga realna. Z golom razlike bi bilo dovolj," je dejal pred nogometnim praznikom. 

Prejšnji medsebojni obračuni

V sezoni 2022/2023 se je srečanje v Lendavi končalo z remijem (2 : 2), v Beltincih z zmago domačih (4 : 3). Še prej, v sezoni 2021/2022 je bil izkupiček polovičen, vsaka ekipa je slavila na svojem terenu z 1 : 0. Beltinčani so nazadnje slavili v Lendavi oktobra 2014, Lendavčani v Beltincih avgusta 2018. 

2.-snl beltinci-klima-tratnjek nafta-1903 derbi