vestnik

Dober odpor Sobočanov favoriziranemu Merkurju

Vestnik.si, 23. 1. 2022
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad : Merkur Maribor
Šport

V derbiju 14. kroga 1. državne odbojkarske lige je Panvita Pomgrad v dvorani OŠ I šele po dveh urah boja klonila proti favoriziranemu Merkurju iz Maribora z 1 : 3.

Izidi nizov: 29 : 31, 25 : 27, 25 : 18, 22 : 25.   

Športna dvorana OŠ I v M. Soboti, 80 gledalcev  sodnika: B. Valentar (Prevalje) in M. Rožej (Ravne na Koroškem).      

panvita-pomgrad, merkur-maribor
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad : Merkur Maribor

PANVITA POMGRAD: Vori, Vinkovič 22, McConnell 17, Drvarič 1, Radović 15, Lakner, Bedrač 14, Fužir 10, Hafner, Grabar in Vrabl (libero). Trener: Dejan Fujs.

MERKUR MARIBOR: Cafuta 3, S. Adžović, Kovačevič 1, Pavlovič 14, Bračko 2, Donik 5, A. Adžović, Planinšič 1, Kržič 1, Ikhbayri 23, Gergye 16, Košenina in Kovačič (oba libero). Trener: Sebastijan Škorc.

panvita-pomgrad, merkur-maribor
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad : Merkur Maribor

Dobri dve uri zanimive tekme in lepe odbojke so potrebovali aktualni državni prvaki, da so v Murski Soboti na prekmursko – štajerskem derbiju s 3 : 1 ugnali bojevite domačine.

Sobočani, ki so tokrat nastopili brez obolelih igralcev, prvega sprejemalca Jakoba Rojnika in libera Davida Novaka, so se dostojno upirali favoriziranemu tekmecu. Potem ko je Panvita Pomgrad v uvodnih dveh nizih ostala prekratka za točko v končnici obeh nizov, ki sta se končala na razliko, so borbeni Sobočani nato pokazali pravi obraz v tretjem, ki so ga prepričljivo dobili. Nato pa sta do izraza prišla daljša klop in izkušnje Mariborčanov, ki so z nezaustavljivim korektorjem Ahmedom Ikhbayrijem obračun na koncu dobili sicer težje od pričakovanj.

panvita-pomgrad, merkur-maribor
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad : Merkur Maribor

Začelo se je z najdaljšim nizom na tekmi, kjer so s 13 : 9 povedli Mariborčani, na servis Žana Bedrača v domači vrsti pa je Panvita Pomgrad izid izenačila na 14. točki. Po prednosti gostov s 17 : 20 pa je na sceno stopil Urban Fužir in po menjavi z as servisom izid izenačil na 20 : 20. Trener gostov Sebastijan Škorc je nerazpoloženega Filipa Kovačeviča zamenjal z mladim Rokom Bračkom in tekma se je prevesila v končnico. Pri Mariborčanih je žogo za žogo uspešno zaključeval Ikhbayri, da bi nato sprejemalec Roland Gergye lahko uspešno pospravil šesto zaključno žogo v prvem nizu za zmago z 29 : 31.

panvita-pomgrad, merkur-maribor
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad : Merkur Maribor

Drugi niz je nato Panvita Pomgrad nadaljevala z agresivno predstavo in hitro povedla z 10 : 6, nato pa se je ustavilo. Bračko je ostal na parketu pri Mariborčanih, Sobočanom je popustila zbranost v napadu in po izenačenju na 12. točki je na servis Ikhbayrija Maribor povedel s 15 : 12 in si pri izidu 24 : 22 priigral tudi prvo zaključno žogo. Domači korektor Connor McConell pa se ni dal in po bloku Fužirja razpoloženemu Ikhbayriju  je sledilo izenačenje na 24 : 24. A je nato na sceno spet stopil gostujoči korektor, ki je izkoristil četrto zaključno žogo za mariborsko vodstvo v nizih z 2 : 0.

V tretjem nizu se Sobočani niso več pustili presenetiti. Po zaostanku pri 4 : 7 so namreč začeli nizati točko za točko in po vodstvu s 15 : 10 in odličnim servisom niz prepričljivo dobili na 18. točki.

panvita-pomgrad, merkur-maribor
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad : Merkur Maribor

Zadnji, četrti niz, pa je bil nato spet v znamenju gostov, kjer je odločilno razliko z začetnim udarcem napravil sprejemalec Gergye pri izidu 10 : 14. In z dolge klopi je po Kovačeviću in Bračku v četrtem nizu na mestu sprejemalca pri Mariboru zaigral še Žiga Donik. Sobočani so se nato z as servisom Branislava Radovića Mariborčanom nazadnje približali na vsega dve točki zaostanka pri izidu 18 : 20, a je nato Maribor na krilih najučinkovitejšega na tekmi, Ahmeda Ikhbayrija, obračun suvereno zaključil v svojo korist za zmago s 3 : 1.

panvita-pomgrad, merkur-maribor
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad : Merkur Maribor

Dejan FUJS, trener Panvite Pomgrada: »Fantom lahko tokrat res čestitam za bojevitost in željo, ki so jo prikazali proti državnim prvakom. Žal nam je na koncu nekaj zmanjkalo. Bili smo zelo blizu, da bi presenetili Maribor, a smo vseeno ostali prekratki za nekaj žog. Zmanjkale so pač določene malenkosti, da bi prišli stopnico višje. Glede na situacijo, kjer so nam manjkali določeni igralci, se s tem pač moramo spopasti in se čim prej sestaviti v premoru, ki sledi. V tem času računam, da se bomo pozdravili, da ne bo poškodb in da bomo po ponedeljkovem žrebu nato v naslednjih sedmih tekmah do končnice prvenstva lahko čim boljši.«

panvita-pomgrad, merkur-maribor
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad : Merkur Maribor

Sebastijan ŠKORC, trener Mariborčanov: »Sobočani so zelo kakovostna ekipa, zato bi se morali vprašati, zakaj niso izkoristili svoje priložnosti. Mi smo vmes izpustili ligo prvakov, bili smo v desetdnevni karanteni in zdaj nam sledijo tekme za tekmo. Fantje so proti Panviti prikazali svoj maksimum in zelo sem vesel, da smo stopili skupaj, ko nam je bilo najtežje, in smo to tekmo uspešno pripeljali do konca. Predvsem zaradi tega vse čestitke fantom za te tri točke, ki so za nas v tem trenutku izjemno pomembne. Je pa bila tekma kvalitetna z obeh strani. Uvodna dva niza sta bila na razliko, v tretjem smo bili nadigrani, skupaj pa smo bili nato tudi v četrtem nizu, ki smo ga na koncu dobili na podlagi izkušenj in smo bili bolj mirni kot nasprotnik.«

odbojka panvita-pomgrad merkur-maribor 1-:-3
Kaj zdaj berejo drugi