vestnik

S kolesarjenjem okrog Slovenije zbirali sredstva za nakup koles

Jože Gabor, 1. 5. 2021
Jože Gabor
Dobrodelno kolesarjenje po Sloveniji.
Šport

Na petdnevnem dobrodelnem kolesarjenju okrog Slovenije (DOS) sta Damijan Zupanc in Alojz Poglavc v petek zvečer prispela v Dobrovnik. V soboto sta v Novemu mestu zaključila 1225 kilometrov dolgo pot.

Na kolesarjenju od Prevalj do Dobrovnika so se kolesarjema ultramaratoncema na delu poti, tako kot na vseh petih etapah, pridružili tudi drugi kolesarji. Petkova vožnja, dolga 190 kilometrov, ju je od Prevalj vodila do Dravograda in ob Dravi do gradu Fala. Sledila je vožnja do Maribora, Šentilja v Slovenskih goricah, Radencev, Cankove, Svetega Jurija, Mačkovcev in Moravskih Toplic, od tam pa do Bukovniškega jezera in Dobrovnika. V Dobrovniku jih je nagovoril župan Marjan Kardinar, za vse udeležence kolesarjenja pa so pripravili pogostitev.

dobrodelno-kolesarjenje, dobrovnik
Jože Gabor
Dobrodelno kolesarjenje po Sloveniji.

Ob prihodu v Dobrovnik je Zupancu in Poglavcu čestitala tudi nekdanja svetovna prvakinja v kegljanju, Dobrovničanka Marika Kardinar, ki jima je predala darilo dobrovniškega podjetja Ocean Orchids. Damijan Zupanc je povedal, da DOS ni tekma, ni pa tudi turistična vožnja. Tempo je zmeren, vozi se v skupini in na cilj vsake etape pridejo skupaj. Šteje namen, dobrodelnost in podpora.

Dobrodelno sta okrog Slovenije Damijan Zupanc in Alojz Poglavc kolesarila že lani, potem, ko je izbruhnila pandemija in Zupanc ni mogel sodelovati na kolesarskih dogodkih zunaj države. Poklical je Poglavca in dogovorila sta se o kolesarjenju po Sloveniji ter hkrati zbirala denar za dobrodelne namene.

dobrodelno-kolesarjenje, dobrovnik
Jože Gabor
Dobrodelno kolesarjenje po Sloveniji.

Obema kolesarjenja so sicer pomurske ceste že precej znane, saj sta že kolesarila na maratonih po pokrajini ob Muri, med drugim tudi na maratonu SLO24ULTRA.

dobrodelno-kolesarjenje, dobrovnik
Jože Gabor
Dobrodelno kolesarjenje po Sloveniji.

Med sodelujočimi pri izvedbi letošnjega kolesarjenja okrog Slovenije je bil tudi dobrovniški kolesarski klub Ocean Orchids Cycling Team. Vsi kolesarji na poti prispevajo vsaj deset evrov. Lani so zbrana sredstva v sodelovanju z Lions klubom Trebnje namenili socialno ogroženi družini iz novomeškega območja. Letos pa bodo zbran denar namenili za nakup koles otrokom iz socialno ogroženih družin.

Glavni koordinator zbiranja denarja za nakup koles je Slovenski Karitas, slogan pa je: Pot za srečo otrok. Denar zbirajo tudi s SMS sporočili ZAkolo5 na 1919 in z donacijami na TRR Slovenskega Karitasa.

dobrodelno-kolesarjenje, dobrovnik, alojz-poglavc, zupanc
Jože Gabor
Dobrodelno kolesarjenje po Sloveniji.

dobrodelno-kolesarjenje dobrodelno-okrog-slovenije DOBROVNIK