vestnik

Erika Janžo so po prvencu v reprezentančnem dresu preplavila čustva. Na tribunah so ga spremljali domači in prijatelji

Vestnik.si, 16. 10. 2023
Martin Metelko
Erik Janža
Šport

Slovenska nogometna reprezentanca se je v kvalifikacijah za prihajajočo evropsko prvenstvo minulo soboto v Stožicah pomerila s Finsko in zmagala s 3 : 0, zadetek je v 92. minuti dosegel Prekmurec Erik Janža.

Erik Janža iz Puževec je na tekmi s Finsko šele četrtič oblekel reprezentančni dres in se ob tem prvič vpisal med strelce. 30-letnega branilca, ki je v svoji kariero nosil dres Mure, Domžal in Maribora, sedaj pa je že štiri leta član poljskega prvoligaša Gornik Zabrze, so na tribunah spremljali tudi domači in prijatelji, posebej vesel je bil, da je njegov zadetek v živo videla tudi mama. 

Po tekmi je povedal, da so da zaradi težkega začetka sezone, ko je moral tudi na operacijo kolena, preplavila čustva. "To je nagrada za vse težke trenutke pred sezono. Vedno dajem vse od sebe in to me je nagradilo. Uživam v vsakem trenutku, ko sem v reprezentanci. Naj traja," je še hitel pojasnjevati Prekmurec. 

erik janza lv
Luka
Erik Janža

Soigralcu so za dobro predstavo, ki jo je kronal z zadetkom, čestitali tudi pri Gorniku Zabrze, kot je povedal, so njegov zadetek posneli in ga celo poslali v skupino, ki jo imajo na aplikaciji WhatsApp. 

erik-janža reprezentanca nogomet