vestnik

(FOTO) Fortuna tudi na Danskem boljša od Pomurk

Vestnik.si, 16. 12. 2020
Aleš Cipot
Fortuna : ŽNK Nona Pomurje Beltinci
Šport

V povratnem srečanju šestnajstine finala Lige prvakinj je Fortuna Hjørring premagala ŽNK Nona Pomurje Beltinci s 3 : 2.

Fortuna Hjørring - ŽNK Nona Pomurje Beltinci 3 : 2 (1 : 0)

Hjørring stadion (Nord Energi Arena), Hjørring (Danska), 300 gledalcev, sodnica: Iuliana Demetrescu (Romunija).
Strelke: 1 : 0 Snerle (45+1), 1 : 1 Hofman (66), 2 : 1 M. Carstens (80), 3 : 1 Sara Andersen (81), 3 : 2 Kolbl (93).
Rumeni kartoni: S. Holmgaard, K. Holmgaard ; Makovec, Juršnik, E. Horvat, Bauer (trener).
Fortuna Hjørring: Thisgaard, Sara Andersen kap., Garnier, Bruce, S. Holmgaard, Riley (Lundgaard, 62), K. Holmgaard (S. Carstens, 62), Ochoa, George (Frederiksen, 84), Holdt (M. Carstens, 79), Snerle (Carp, 84). Trener: Niclas Hougaard Hansen.

žnk-nona-pomurje-beltinci, fortuna
Aleš Cipot
Fortuna : ŽNK Nona Pomurje Beltinci

ŽNK Nona Pomurje Beltinci: Kocijan, T. Nemec (Sok, 86), Rozmarič (E. Horvat), Golob, Juršnik (Kolar, 71), Korošec, Makovec, Tibaut (Hofman, 51), Zajmi (K. Horvat, 86), Kolbl kap., Kajzba. Trener: Sandi Bauer.
Zgodovina se ponavlja. Tako kot na prvi tekmi v Murski Soboti so Pomurke tudi v Hjørringu dobile prvi gol v sodničinem dodatku prvega polčasa, ta zadetek pa jim je razblinil vsakršno upanje na morebitno presenečenje po porazu z 0 : 3 v Fazaneriji.
Sicer so v prvem delu igrale dokaj dobro in pogumno v polju ter skušale pritisniti proti vratom gostiteljic, vendar niso prišle niti do enega pravega strela. Nasprotno pa so imele nevarne priložnosti domačinke. V 21. minuti je Špeli Rozmarič pobegnila Sara Andersen in streljala, v 22. minuti pa je po nesporazumu med Rozmaričevo in Tjašo Nemec do strela iz bližine prišla tudi Emma Snerle, a se je obakrat z izvrstno obrambo izkazala Iva Kocijan.

žnk-nona-pomurje-beltinci, fortuna
Aleš Cipot
Fortuna : ŽNK Nona Pomurje Beltinci

V 29. minuti je Sara Holmgaard neposredno iz kota poslala žogo v mrežo, vendar je ob tem Snerlejeva naredila prekršek nad Kocijanovo, zato gol ni veljal. Je pa zato obveljal v 45. minuti, ko so Danke ponovile vajo. Sara Holmgaard je spet iz kota poslala žogo že skoraj v mrežo, kamor jo je samo potisnila Emma Snerle - 1 : 0. S takšnimi napakami, kot so jih naredile Pomurke v obrambi v prvem polčasu, v Evropi ne moreš računati na preboj med najboljše. 

V drugem delu so gostiteljice najprej zapravile nekaj lepih priložnosti, nato pa je trener gostij Sandi Bauer naredil dobro zamenjavo, ko je Tjašo Tibaut zamenjal z Neli Hofman. V 66. minuti je žogo prestregla Luana Zajmi, podala do Špele Kolbl, ki je lepo našla Nino Kajzba pred kazenskim prostorom. Slednja je poslala žogo na desno stran do Hofmanove, ki je takoj streljala po tleh in premagala domačo vratarko Frejo Thisgaard - 1 : 1. 

A dober nos za menjavo je imel tudi trener domačink Niclas Hougaard Hansen. V 79. minuti je na igrišče poslal Mathilde Carstens, ta pa je že v naslednji minuti dosegla gol. Carstensova si je priborila žogo, preigrala dve igralki Pomurja in nato s prekrasnim strelom z razdalje zabila okroglo usnje pod prečnik - 2 : 1. 

Carstenstova je do žoge spet prišla v naslednjem napadu, ko je Nemčeva zgrešila okroglo usnje. Igralka Fortune je podala na levo, od koder je lep predložek pred vrata poslala Machaela George, mrežo pa je po strelu z glavo iz bližine zatresla kapetanka Sara Andersen - 3 : 1. 

V sodničinem dodatku sta izjemno dvojno podajo izpeljali Kaja Korošec in Špela Kolbl, kapetanka Pomurja pa je nato hladnokrvno s strelom po tleh ugnala Thisgaardovo - 3 : 2. To je bil tudi končni izid. 

Fortuna, ki je ves čas mirno nadzorovala potek srečanja, se je zasluženo uvrstila v osmino finala s skupnim izidom 6 : 2. 

žnk-pomurje danska fortuna
Kaj zdaj berejo drugi