vestnik

(FOTO) Prekmurci izvrstni na državnem prvenstvu v namiznem tenisu

Vestnik.si, 30. 3. 2023
Arhiv kluba
Prekmurci na državnem prvenstvu na Rakeku.
Šport

Na Rakeku je bilo državno prvenstvo v namiznem tenisu za člane in članice posamezno, v dvojicah in za mešane pare. Zbralo se je 110 članov in članic iz dvajsetih slovenskih klubov in tujine.

Pri članih sta manjkala le Darko Jorgić in Bojan Tokić, saj sta imela klubske obveznosti, pri članicah pa so tekmovale prav vse reprezentantke. Prekmurci so dosegli vrhunske rezultate in se vrnili s kar petimi medaljami.

namizni-tenis, rakek, državno-prvenstvo, zelko, zafoštnik
Arhiv kluba
Prekmurci na državnem prvenstvu na Rakeku.

Damjan Zelko (Kema - Murexin) je s soigralko Tjašo Novak (Kajuh - Slovan) postal državni prvak v mešanih parih, med posamezniki pa je tako kot njegov klubski soigralec Tomaž Pelcar zasedel tretje mesto.
Bronasto medaljo sta si v moških dvojicah priborila tudi Gregor Zafoštnik in Bojan Ropoša (oba Sobota). Pri članih je državni prvak postal Deni Kožul (igra v Nemčiji), pri članicah pa je prvakinja Ana Tofant (igra v Franciji). V moških dvojicah sta zmagala Miha Podobnik (Logatec) in Aljaž Godec (Interdiskont), v ženskih dvojicah pa Ana Tofant in Katarina Stražar (Mengeš).

Zafoštnik je v posamični konkurenci zasedel deveto mesto, enako kot Prekmurca Mitja Horvat (Interdiskont) in Tomaž Roudi (Maribor). Ropoša in Jan Lipič (Kema - Murexin) sta bila sedemnajsta, Luka Norčič in Jure Smodiš (oba Kema - Murexin) pa triintrideseta. Prekmurec Smiljan Mekicar (Vrhnika) in Nino Šegula (Kema - Murexin) sta v svoji predtekmovalni skupini zasedla tretje mesto, Mitja Županek (Sobota) pa četrto, zato se niso uvrstili na glavni turnir. 

namizni-tenis, rakek, državno-prvenstvo, zelko, zafoštnik
Arhiv kluba
Prekmurci na državnem prvenstvu na Rakeku.


Pri članicah posamično sta deveto mesto zasedli Blažka Harkai in Ema Crnkovič (obe Kema - Murexin), Martina Komovec (Sobota) pa se s četrtim mestom v svoji predtekmovalni skupini ni uvrstila na glavni turnir.  
V moških dvojicah so na devetem mestu končali Horvat in Žiga Kristjan Žigon (Interdiskont), Zelko in Pelcar ter Norčič in Erik Paulin (Arrigoni), na sedemnajstem mestu pa Mekicar in Uroš Cerar (Vrhnika), Smodiš in Lipič ter Šegula in Gorazd Selišek (Ptuj). Pri ženskih dvojicah sta se na peto mesto uvrstili Harkaieva in Katja Tomažič (tujina), na deveto mesto pa Komovčeva in Darinka Mlakar (Vesna) ter Crnkovičeva in Lana Slatinšek (ŠD SU).


V mešanih dvojicah sta bila peta Pelcar in Tomažičeva, deveto mesto sta zasedla Šegula in Kim Kastelic (Krka) ter Smodiš in Harkaieva, sedemnajsto pa Mekicar in Komovčeva ter Lipič in Crnkovičeva. 

namizni-tenis, rakek, državno-prvenstvo, zelko, zafoštnik
Arhiv kluba
Prekmurci na državnem prvenstvu na Rakeku.

namizni-tenis državno-prvenstvo rakek zelko zafoštnik pelcar