vestnik

(FOTO) Mura za začetek sezone remizirala s Celjem 

Tomo Köleš, 14. 7. 2019
Aleš Cipot
Celje - Mura
Šport

Stara rivala iz zadnjega kroga minule sezone sta se na Areni Z'dežele v Celju znova udarila v uvodu novega prvenstva. Tekma se je končala z rezultatom 2 : 2 (0 : 2). 

V minuli sezoni je Celje na domačem igrišču najprej premagalo Muro z 1 : 0 (strelec Rudi Požeg Vancaš), saj so na tem srečanju črno-beli zapravili ogromno priložnosti. Nato je bilo v Fazaneriji 0 : 1 (Mitja Lotrič), Mura pa se je spomladi maščevala v Celju, ko je bilo 0 : 2 (Alen Kozar, Nino Kouter). V dvoboju za evropsko vozovnico je bilo v zadnjem krogu v Murski Soboti 1 : 1 (Amadej Maroša; Luka Kerin), kar je v Evropo uvrstilo Sobočane.


Danes v ekipi Celja seveda ni bilo več Požega Vancaša, ki je zapustil grofe, a črno-beli so vedeli, da bo njihova največja nevarnost spet Mitja Lotrič, Prekmurec, ki je tudi v novi sezoni ostal zvest Celju. Drugače je pri Celjanih, ki ob Mariboru edini niso nikoli izpadli iz prve lige, manjkal poškodovani Amadej Brecl. Njihova prednost je bila seveda spočitost, medtem ko je bila Mura še malce utrujena od težke četrtkove evropske tekme z Maccabijem. "Komaj čakamo, da se začne srečanje, in da vidimo, kako uspešne so bile priprave. Šli bomo na polno proti dobri ekipi Mure," je pred tekmo napovedal Luka Kerin, nazadnje strelec za Celjane v Fazaneriji.

c9ac91f3428c4c61ee2b13c104d6ee68
Aleš Cipot

So pa Sobočani po drugi strani bili že v tekmovalnem ritmu, jasno pa je, da so bili tudi danes oslabljeni zaradi odsotnosti predvem Nika Lorbka, Nina Koutra in Armina Ćerimagića. Zanimivo je, da sta obe ekipi v pripravah odigrali srečanje s Ferencvarosem. Celjani so izgubili z 0 : 2, Mura pa z 1 : 4. Dvoboj v Celju je odlično vodil sodnik Mihael Antić iz Kopra.

374969d12588d08327ae2fec5bacee79
Aleš Cipot


Postava Mure: Obradović, Pucko, Karamarko, Maruško, Karničnik, Šporn, Kozar kap., Horvat, Bobičanec, Bubnjar, Maroša.
Na klopi za rezerve so bili: Šafarić, Šturm, Laci, Boškovič, Šušnjara, Marič, Cipot.

e588cabe481d2a30853125fc7f2b22f9
Aleš Cipot

Postava Celja: Jurhar, Vidmajer, Stojinović, Zaletel, Travner, Pišek kap., Pungaršek, Novak, D. Štraus, Lotrič, Vizinger.
Na klopi za rezerve so bili: Rozman, Flis, Vidmar, R. Štraus, Benedičič, Kerin, Ibišević.

17e0e6737d754b7fc1d2aaa7419178f0
Aleš Cipot


V sončnem vremenu je Muro spet spodbujalo veliko število navijačev, ki jih je bilo verjetno celo več kot domačih gledalcev.

1: Začetek tekme.
7: Prvi nevaren strel Celjanov: po asistenci Vizingerja je močno sprožil Novak, ki je izigral obrambo Mure, a je na srečo črno-belih žoga za malenkost odvihrala mimo vrat.
14: Prvi nevaren napad Mure: po desni strani je prodrl Bobičanec in lepo našel Horvata, vendar je bil strel slednjega v zadnjem trenutku blokiran.
21: Močan strel Zaletela z ogromne daljave, a Obradović zanesljivo lovi žogo.
24: Nov nevaren strel Celjanov z daljave: tokrat Travner za malenkost pošilja žogo nad prečnik Mure.
25: Strel Lotriča mimo vrat. Mura v teh trenutkih deluje, kot da še ni čisto pri stvari.
29: Sedaj še Štraus strelja z daljave, žoga pa spet mimo vrat.
32: GOOOOOL 0 : 1 Luka Bobičanec! Po videnem povsem proti pričakovanju je povedla Mura. Horvat je podal z leve strani, žoga pa je prišla do osamljenega Bobičanca na desni stran, ki jo je z desnico poslal v mrežo.
34: GOOOOOL 0 : 2 Andrija Bubnjar! Dvojni udarec Mure. Spet je žogo, tokrat s peto, podaljšal v sredino Horvat, kjer jo je Bubnjar z levico z merjenim strelom poslal za hrbet Jurharja.
37: Na stadionu odmeva Murska Sobota, Prekmurje republika.
40: Po napačni podaji Bobičanca je do prodora prišel Lotrič in nevarno streljal, žoga pa se je od Karamarka odbila v kot, a zelo blizu vrat Obradovića, ki bi drugače bil brez moči.
45: Konec prvega polčasa: 0 : 2.
Mura zelo zadovoljna odhaja v slačilnice. Do zadetka je namreč delovala brez prave svežine, prvi gol pa jo je očitno popolnoma prebudil, tako da je hitro udarila še drugič. A priznati je treba, da bi si Celjani glede na svoje nevarne poizkuse, pri katerih so Sobočani imeli nekaj sreče, tudi zaslužili zadetek. Tule je nekaj statistike - streli mimo vrat: Celje 5, Mura 0; streli v okvir vrat: Celje 2, Mura 3; koti: Celje 3, Mura 0; posest žoge: Celje 50 %, Mura 50 %.

d5eb67afb892a1993801f83c71aeb7c8
Aleš Cipot

46: Začetek drugega polčasa.
48: Po kotu in odbitku je z glavo poskusil Kozar, vendar Jurhar lovi žogo brez težav.
49: Lotrič povsem z desne strani poskuša presenetiti Obradovića, a žoga le za malo prek vrat.
51: Veliko sreče za Muro: z leve strani je s "felšem" odlično streljal Vidmajer, Obradović je žogo najprej odbil v vratnico, nato pa jo še v zadnjem trenutku odbil pred Vizingerjem.
53: GOL 1 : 2 Jakob Novak. Tisto, kar se je nakazovalo, se je zgodilo. Zadeli so tudi Celjani oziroma natančneje Novak, ki je zadel z levico, potem ko mu je skozi obrambo Mure žogo potisnil Lotrič.
55: Rumeni karton: Šporn.

75055d7d3bd6e3b3760ff7f306ba2d1b
Aleš Cipot


57: Pišek strelja z daljave, a tokrat naravnost po sredini do Obradovića.
59: Rumeni karton: Pišek.
61: Prva menjava pri Muri: Šušnjara namesto Bubnjarja.
65: Strel Vizingerja, Obradović suvereno lovi žogo.
67: Dvojna menjava pri Celju: Kerin in Benedičič namesto Novaka in Piška.
71: Nevarno pred vrati Mure: po prostem strelu Lotriča z leve strani je v sredini močno sprožil Benedičič, žoga pa je skozi gnečo na koncu zadela Obradovića, ki se je instinktivno znašel na pravem mestu.
76: Druga menjava pri Muri: Šturm namesto Horvata.
77: Lepa akcija Mure: po uspešnem preigravanju Karničnika in Bobičanca je slednji odlično sprožil z levico, žogo pa je pred golom po kaskadersko z glavo odbil Zaletel v kot.
79: Zadnja menjava pri Celju: R. Štraus namesto D. Štrausa.
83: Po prestreženi žogi je akcijo Mure zaključil Šušnjara s strelom prek vrat.
87: GOL 2 : 2 Žan Benedičič. Lotrič je podal z leve strani, žogo je z bokom odbil Šturm, a točno na levico rezervista Benedičiča, ki je neubranljivo zadel levi spodnji kot nemočnega Obradovića.
88: Zadnja menjava pri Muri: Cipot namesto Maroše.
90: 3 minute dodatka.
92: Lotrič pošilja žogo čez prečnik Mure.
93: Konec tekme: 2 : 2.
Mura lahko žaluje le za tem, da je zapravila vodstvo z 2 : 0, vendar sta na koncu obe ekipi lahko zadovoljni z remijem, saj so bili Celjani proti koncu zelo nevarni. Neodločen izid je, pošteno rečeno, najbolj pravičen, kar kaže tudi stastika po koncu tekme. Streli zunaj okvirja vrat: Celje 10, Mura 4; streli v okvir vrat: Celje 8, Mura 3; koti: Celje 5, Mura 3; posest žoge: Celje 50 %, Mura 50 %.
Mura bo naslednjo nedeljo ob 18. uri v Fazaneriji gostila Bravo, še prej pa v četrtek "evropski" Maccabi.

nogomet prva liga prvi krog celje mura 2019/2020