vestnik

(FOTO) Mura začela priprave. Predsednik verjame, da se bodo stvari obrnile na bolje

Vestnik.si, 11. 6. 2024
Loris Cipot
Murin prvi trening
Šport

Igralci Nogometne šole Mura so pričeli s pripravami na novo sezono. O ciljih in pričakovanjih bosta danes spregovorila trener Tonči Žlogar in kapetan Žiga Kous, predsednik Robert Kuzmič pa je že nagovoril muraše in murašice.

Začele so se priprave na sezono 2024/2025, ki prinaša veliko izzivov, je začel predsednik. "Ob koncu lanske sezone smo bili upravičeno razočarani, minuli tedni so bili tako namenjeni analizi pokazanega na terenu in iskanju rešitev, da bi naša Mura v sezoni, ki prihaja, izgledala bolje," je nadaljeval in se navezal, da so se po koncu sezone od kluba poslovili štirje nogometaši. Do konca meseca si želijo, da bo ekipa sestavljena in pripravljena na izzive, ki prihajajo. "Zavedamo se odgovornosti, ki jo imamo kot klub, na tem mestu pa bi si želeli razumevanja in potrpežljivosti, saj želimo vse odločitve, ki jih bomo sprejeli, natančno preučiti in potegniti poteze, ki bodo v najboljšem interesu kluba. Ekipo želimo večinoma sestaviti do konca meseca, seveda s pridihom in poudarkom na domačih in doma vzgojenih nogometaših. Vzporedno s tem pa smo še naprej zelo aktivni pri iskanju strateškega partnerja, s katerim želimo Muro vrniti na raven, na kateri smo že bili v preteklosti," je dejal. 

Sklenil je, da je za njimi eno težjih obdobij, ko jim krivulje, navkljub vsem prizadevanjem, še ni uspelo obrniti navzgor. "Vendar v Muri nikoli nismo in ne bomo obupali. Verjamemo, da se bodo stvari na bolje obrnile že v tej sezoni. Z borbenostjo, trdim delom, odrekanjem in seveda z vašo pomočjo, ker vsi skupaj, smo Mura in smo ponos Prekmurja."

26 igralcev

Priprave igralcev so se začele s sestankom v Fazaneriji, nato pa je sledil trening v Renkovcih. Žlogar je imel na voljo 26 igralcev. To so Vid Šumenjak, Klemen Mihelak, Florijan Raduha, Borna Proleta, Tilen Ščernjavič, Žiga Kous, Kai Cipot, Klemen Pucko, Aljaž Antolin, Nikola Jovićević, Luka Turudija, Sandi Nuhanović, Filippo Tripi, Almin Kurtović, Emir Saitoski, Matic Maruško, Amadej Maroša, Ivan Šarić, Niko Kasalo, Jaka Domjan, Niko Graj, Nal Lan Koren, Aljaž Strajnar, Alin Kumer Čelik, Žan Petrovič in Bine Anželj. Priprave s člansko ekipo je začelo tudi nekaj nogometašev iz nogometne šole. Po individualnem programu pa so trenirali Žan Trontelj, Robert Čakš, Timotej Brkić, Žiga Laci in Tarik Bagola. Ekipi se bo v kratkem pridružil tudi Leard Sadriu, ki je imel reprezentančne obveznosti.

mura, trening
Loris Cipot
Murin prvi trening

mura, trening
Loris Cipot
Murin prvi trening

mura, trening
Loris Cipot
Murin prvi trening

mura, trening
Loris Cipot
Murin prvi trening

mura, trening
Loris Cipot
Murin prvi trening

nš-mura priprave začetek