vestnik

(FOTO) Naj športnika v občini Moravske Toplice hokejistka Neja Dragoljevič in Čardin golgeter Patrik Žekš

Rok Šavel, 24. 2. 2024
Rok Šavel
Izbor naj športnika v občini Moravske Toplice
Šport

NK Čarda, vodilna ekipe Pomurske lige, postala društvo leta, zlata plaketa tudi za ŠD Bogojina, ki letos praznuje 80 let delovanja.

Osrednja slovesnost izbora naj športnika leta 2023 je v organizaciji Občine Moravske Toplice in Občinske športne zveze Moravske Toplice, zdaj že tradicionalno, potekala v športni dvorani ŠRC Martjanci. Dogodek je povezoval Bojan Kolar, priznanja in plakete pa so podeljevali Branko Recek, predsednik občinske športne zveze, župan Alojz Glavač in podžupan Sašo Koca. Kot je uvodoma dejal Recek, je to že 24. izbor, poleg vsakoletnih kategorij pa so letos dodali še novo, in sicer športnik-prostovoljec. Gre za posameznika, ki nima formalne funkcije v društvu, ampak brez njega društvo praktično ne more delovati. Dolgoletni predsednik občinske športne zveze je vse prisotne pozval še k podaji predlogov za nacionalni program športa za naslednje desetletno obdobje, ki je trenutno v pripravi, saj da gre za pomemben strateški dokument. Prireditev je glasbeno popestrila Blanka Tomašić, za pogostitev pa so poskrbeli v restavraciji Čarda.

občina-moravske-toplice, občinska-športna-zveza-moravske-toplice, naj-športnik
Rok Šavel
Izbor naj športnika v občini Moravske Toplice


V kategoriji perspektivna športnica so priznanja prejeli Marina Kreft, članica odbojkarskega kluba ŽOK Murexin Puconci, Zarja Cerovšek, ki beleži uspehe v okviru Plavalnega kluba Zdravilišča Radenci, in Nuša Hari, ki je v lanskem letu kot članica gimnastičnega kluba Partizan beležila odlične rezultate v gimnastiki na ekipnih in posamičnih tekmovanjih. V kategorija perspektiven športnik je priznanje prejel Lan Gomboc, član strelskega društva Kaliber in strelskega društva Štefan Kovač in Liam Škerlak, mladi judoist, član Judo kluba Štorkljice Murska Sobota.

občina-moravske-toplice, občinska-športna-zveza-moravske-toplice, naj-športnik
Rok Šavel
Izbor naj športnika v občini Moravske ToplicePosebno priznanje - zahvalo za delovanje na področju športa so prejeli vzgojno-varstveni zavodi v občini Moravske Toplice, to so Vrtci Moravske Toplice, Dvojezična osnovna šola Moravske Toplice, Osnovna šola Fokovci in Osnovna šola Bogojina. Ravno tako sta posebno zahvalo oziroma priznanji prejeli Društvo upokojencev Moravske Toplice in Š-T-R-K društvo Mlaj Mlajtinci. V kategoriji zaslužni športni delavec - upokojenec je plaketo prejela Marta Stepanovič, članica DU upokojencev Moravske Toplice, ki že več kot 10 let aktivno sodeluje v športnih sekcijah društva.

občina-moravske-toplice, občinska-športna-zveza-moravske-toplice, naj-športnik
Rok Šavel
Izbor naj športnika v občini Moravske TopliceV kategoriji športnih društev je plaketo za društvo leta prejela NK Čarda, ki je najuspešnejše in največje športno društvo v občini Moravske Toplice. V desetih selekcijah, vse od U7 do veteranov, združuje več kot 150 igralcev, starih od 5 do 55 let. Lani so pri Čardi uspešno izvedli že 16. nogometni tabor, ki se ga je udeležilo 147 otrok. V sezoni 2022/2023 je članska ekipa osvojila tretje mesto v Pomurski nogometni ligi, v aktualni sezoni pa je ekipa prezimila na prvem mestu. Uspešni so tudi mladinci, kadeti in ostale mlajše selekcije. Priznanje sta prejeli še moštvi KMN Tešanovci, ki je prejšnjo sezono brez poraza osvojila naslov občinskega prvaka, v jesenskem delu pa so prispevali pet igralcev občinski ekipi, ki se je v državni ligi ENA uvrstila v zaključne boje, in ŠD Bogojina, ki pod svojim okriljem združuje čez 120 članov, v jesenskem delu aktualne sezone pa so prezimili na 2. mestu 1. Medobčinske nogometne lige Murska Sobota. Ob članski ekipi v svojih starostnih kategorijah uspešno nastopajo še selekcije U7, U9 in U11, društvo pa je poleg nogometa aktivno tudi širše v skupnosti.

občina-moravske-toplice, občinska-športna-zveza-moravske-toplice, naj-športnik
Rok Šavel
Izbor naj športnika v občini Moravske TopliceŠD Bogojina se lahko pohvali še s zlato plaketo za 80 let neprekinjenega delovanja, pri čemer gre za eno najstarejših društev, ne samo v občini Moravske Toplice, ampak tudi širše. Častitljivih 80 let obstoja in delovanja bodo slavnostno obeležili jeseni, 14. septembra. Z Bogojino sta povezani še priznanje v okviru nove kategorije - zaslužni športni prostovoljec, ki ga je prejel Anton Puhan, ki že skoraj pet desetletij ostaja odgovoren in pomemben član društva, in plaketa, ki jo je prejel Zoltan Cipot. Zoli, kot ga kličejo prijatelji, je vodenje ŠD Bogojina prevzel leta 1998 in društvo vodil skozi uspešna in tudi težka obdobja, ko je moral klub praktično sam držati pri življenju. Žezlo predsednika je predal leta 2012, a ostaja še naprej eden najglasnejših in kritičnih navijačev kluba, kot donator in podpornik pa še naprej pomaga svojemu klubu in tudi številnih drugim društvom v občini ter širše.

občina-moravske-toplice, občinska-športna-zveza-moravske-toplice, naj-športnik
Rok Šavel
Izbor naj športnika v občini Moravske TopliceV kategoriji športnik - prostovoljec je priznanje prejel še Alexander Vink, ki kot podporni član Hokejskega kluba Moravske Toplice deluje vse od začetka delovanja kluba, iz klubskih vrst pa izhaja tudi letošnja športnica leta. To je namreč postala Neja Dragojlovič, ki je članica moravskotopliškega hokejskega kluba že od začetka osnovne šole. Lani je s svojim moštvom postala prvakinja in se udeležila evropskega pokala na Poljskem, kjer je blestela na položaju bočne bralnike, hkrati pa je tudi slovenska reprezentantka. Kot so navedli v obrazložitvi, je tudi pridna dijakinja in mentorica na hokejskih kampih ter tip igralke, kakršno si želijo v vsakem klubu. Priznanji v kategoriji naj športnica sta prejeli še Lana Škedelj, ki niza uspehe v plesni akrobatiki, in Manica Kučan, ki na tekmovanjih doma in v tujini beleži odlične uspehe kot članica Kickboxing kluba Murska Sobota.

občina-moravske-toplice, občinska-športna-zveza-moravske-toplice, naj-športnik
Rok Šavel
Izbor naj športnika v občini Moravske Toplice

občina-moravske-toplice, občinska-športna-zveza-moravske-toplice, naj-športnik
Rok Šavel
Izbor naj športnika v občini Moravske TopliceZ nazivom naj športnika leta se lahko pohvali Patrik Žekš, golgeter NK Čarde, ki mu je v lanskem letu uspel neverjeten podvig. Na skupno 21 tekmah oziroma v 1534 minutah je dosegel 40 zadetkov, kar pomeni skoraj dva zadetka na tekmo oziroma, da je v povprečju zatresel nasprotnikovo mrežo vsakih 38 minut. Tudi v letošnji sezoni je ključen igralec nepremagljive Čarde iz Martjanec, saj je v jesenskem delu prvenstva prispeval 21 zadetkov v 12. krogih, Čarda pa je z njegovo pomočjo izjemno učinkovita, saj se lahko pohvali s skupno 50. zadetki. Kot so navedli v obrazložitvi, pa je od izjemne statistike še pomembnejša njegova požrtvovalnost ob igrišču, saj svoje znanje in vrednote kot trener mlajših selekcij prenaša na Čardin podmladek. Priznanje v kategoriji naj športnik si je prislužil še en nogometaš, in sicer Rok Erniša, ki je svoje prve nogometne korake naredil že pri rosnih petih letih, ko je se je učil nogometne igre pri Muri. Že pri 18. letih je podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo, po dveh letih v Biljah pa se je lani vrnil v Prekmurje, kjer uspešno nastopa za lendavsko Nafto, vodilno ekipo druge slovenske nogometne lige. Priznanje za naj športnika je prejel še Jure Smodiš iz Andrejcev, ki že 14 let uspešno igra namizni tenis, in sicer za Namiznoteniški klub Kema-Murexin Puconci. Že od mlajših kategorij velja za enega izmed boljših v svoji generaciji, podpisal pa se je že pod številne uspehe na državnih prvenstvih in večkrat nastopal za reprezentanco Slovenije na mednarodnih tekmovanjih in tekmah.

občina-moravske-toplice občinska-športna-zveza-moravske-toplice naj-športnik podelitev-priznanj
Kaj zdaj berejo drugi