vestnik

(FOTO) Odbojkarji Panvite do nove zmage

Vestnik.si, 27. 11. 2022
Osebni arhiv
Odbojkarji Panvite Pomgrad so s 3 : 0 premagali odbojkarje Fužinarja.
Šport

V 9. krogu 1. a državne odbojkarske lige za moške sta se v Murski Soboti še drugič letos pomerili ekipi Panvite Pomgrad in Fužinarja. Prepričljivo so s 3 : 0 slavili Sobočani.

Panvita Pomgrad: Rajnar, Šormaz 16, Avšič, Drvarič 4, Suhadolnik, Rojnik 11, Kovačič 3, Legen 1, Bedrač 13, Fužir 6, Jurić 1, Vrabl in Novak (oba libero). Trener: Dejan Fujs

Fužinar Sij Metal Ravne: Cafuta 3, Lednik 1, Ranc D., Bregar 3, Erpič 4, Makaš 16, Levar, Hribernik, Vučetić, Plesec 9, Kasnik 1, Ranc V., Knuplež in Libnik (oba libero). Trener: Bogdan Veličković.

Domači odbojkarji so tekmo dobro odprli in s tremi zaporednimi točkami takoj povedli s 3 : 0. Gostje so jih prvič ujeli na izenačenju na 4 : 4 z asom Lednika, s tretjo točko Plesca v nizu pa so prvič na tekmi povedli z 8 : 9. V tem obdobju so domači naredili dve napaki na servisu, gostom pa je dve točki v napadu prinesel še Makaš in tako so prišli do najvišjega vodstva, 10 : 13. Domači so jih znova ujeli na 16 : 16, z blokom Drvariča pa spet povedli in vodstva niso več izpustili iz rok. Hitro so se odlepili na 21 : 17 ter na krilih Rojnika, ki je v prvem nizu dosegel osem točk od skupno enajstih na tekmi, prišli do zmage v prvem nizu s 25 : 21.

ok-panvita-pomgrad, fužinar, 1
Osebni arhiv
Odbojkarji Panvite Pomgrad so s 3 : 0 premagali odbojkarje Fužinarja.

Z izjemo uvodnega vodstva 0 : 1 in 1 : 2 je drugi niz soboška ekipa zanesljivo vodila od začetka do konca. Po seriji treh zaporednih blokov in asa Bedrača so povedli s 7 : 2, ko je gostujoči trener Veličković vzel prvi polminutni odmor. Gostje so znižali na 7 : 4, domači pa so gostujočega trenerja prisilili k novi minuti odmora ob vodstvu z 11 : 5. Prekinitev igre domačih z razpoloženim Šormazom ni zaustavila. Bosanski odbojkar je namreč dosegel pet točk od skupno osmih za vodstvo z 19 : 13. Korošci so na kratko zapretili še z znižanjem na 19 : 16, ko je domači trener Dejan Fujs nalet Fužinarja prekinil z odmorom, v nadaljevanju pa so Sobočani niz zanesljivo pripeljali do konca, ki ga je z asom za 25 : 20 zaključil Šormaz.

ok-panvita-pomgrad, fužinar, 1
Osebni arhiv
Odbojkarji Panvite Pomgrad so s 3 : 0 premagali odbojkarje Fužinarja.

V tretjem nizu so gostje držali korak z domačini do izida 7 : 6, po vodstvu s 14 : 9 pa je gostujoče odbojkarje poskušal z odmorom predramiti njihov trener. Fužinar se je po dveh točkah Plesca in Makaša približal na 15 : 13, nato pa je Panvita Pomgrad s Šormazom na servisu prišla do vodstva z 20 : 13 in ga z zaključno točko Bedrača tudi dobila s 25 : 15.

Sobočani so po dveh porazih s suvereno zmago nad Korošci slavili šestič v prvenstvu in s 17-imi točkami ostajajo na visokem tretjem mestu. Fužinar ostaja pri eni zmagi in je trenutno s tremi točkami na zadnjem mestu lestvice.

1.-a-dol panvita-pomgrad fužinar