vestnik

(FOTO) Pomurski kajakaši osvajali kolajne na državnem prvenstvu

Vestnik.si, 6. 10. 2023
Arhiv kluba
Pomurski kajakaši na državnem prvenstvu na Bledu.
Šport

Na Bledu je potekalo državno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah v kajaku, ki so se ga udeležili kajakaši kluba Rotoattivo.

Rija Pertoci in Ariel Šadl sta premagali vse sotekmovalke v dvojcu na vseh treh dolžinah (200 m, 500 m, 1000 m) in postali trikratni državni prvakinji. Ariel Šadl je postala še trikratna podprvakinja v enojcu, Hana Bedernjak pa je med mlajšimi mladinkami osvojila dvakrat bron in enkrat srebro.

Za dve stotinki sta v dvojcu za tretjim mestom zaostala Ariel Šadl in Dorotej Sakač, ki se mu je za las izmuznila kolajna tudi v enojcu. Redno sta se še v finalne vožnje uvrstila Rija Pertoci in Sven Šeruga. Državnega prvenstva so se še udeležili Marij Paluc, Vid Hriberšek in Ivana Paluc.

kajak-kanu-klub-rotoattivo, državno-prvenstvo, bled
Arhiv kluba
Pomurski kajakaši na državnem prvenstu na Bledu.

Po državnem prvenstvu je sledila slavnostna podelitev pokalov zmagovalcem slovenskega pokala. Pomurski kajakaši so osvojili kar štiri prva mesta. Aljoša Sakač in Noah Šadl sta bila zmagovalca v dvojcu, Ariel Šadl, Hana Bedernjak in Noah Šadl pa so bili v enojcu vsak v svoji kategoriji najboljši v sezoni.

kajak-kanu-klub-rotoattivo, državno-prvenstvo, bled
Arhiv kluba
Pomurski kajakaši na državnem prvenstu na Bledu.

Sezona se je za kajakaše na mirnih vodah končala še uspešnejše kot prejšnja, cilje za naslednjo sezono pa so si postavili še višje, ki jih bodo ob uspešnem in pridnem delu pod vodstvom trenerja Benjamina Sakača gotovo tudi dosegli.
kajak-kanu šadl državno-prvenstvo Rotoattivo