vestnik

(FOTO) Sobočanke končale s tesnim porazom

Vestnik.si, 24. 2. 2021
Aleš Cipot
ŽOK Sobota : Mozirje
Šport

Soboška ženska odbojkarska vrsta se od prve B-lige poslavlja s porazom. V zaostali tekmi 13. kroga je v Murski Soboti gostovalo Mozirje in slavilo s 3 : 2 (–28, –21, 21, 17, 12).

Sobočanke so na zadnjih dveh dvobojih sezone zbrale edine štiri točke, kar je zadostovalo za končno predzadnje, deveto mesto, ki pa vodi v nižji rang tekmovanja.

žok-sobota, mozirje, odbojka
Aleš Cipot
ŽOK Sobota : Mozirje

Bile so na pragu druge zmage. Po dobljenih prvih dveh nizih so dobro igro nadaljevale tudi v tretjem. Povsem enakovredne so bile nasprotnicam do izida 15 : 15, nato pa se je soboška »mlada« barka začela potapljati. Popustila je zbranost, kar so gostje izkoristile in z raznovrstno igro povzročale veliko preglavic soboški ekipi, v kateri sta se najbolj izkazali Katja Saje in Pia Krajcar, ki sta dosegli po 22 točk.
Zmagovalke je določil peti, skrajšani niz, v katerem so domačinke povedle s 5 : 3. Gostje so jih ujele pri 8. točki, nato pa si z delnim izidom 5 : 0 zagotovile toliko prednosti, da jih sicer bojevite domačinke niso mogle več ujeti. Soboška vrsta pod vodstvom trenerja Davorina Čeleša je prav na zadnji tekmi sezone nastopila v popolni sestavi. Epidemija jim je velikokrat v sezoni prekrižala načrte, kar se je poznalo pri izidih.

žok-sobota, mozirje, odbojka
Aleš Cipot
ŽOK Sobota : Mozirje

Sobota: Cirkvenčić, Saje 22, Zelko, Weingerl, Copot, Kuhar 4, Babič 2, Marton 7, Krajcar 22, Klement 10, Puklavec 5, Flegar, Črnko (L), Demirtas (L). Trener: Davorin Čeleš.

žok-sobota, mozirje, odbojka
Aleš Cipot
ŽOK Sobota : Mozirje

odbojka žok-sobota mozirje 2-:-3
Kaj zdaj berejo drugi