vestnik

Kvalifikacije za EP U21: Tio Cipot strelec za točko v Franciji - 1 : 1

Vestnik.si, 7. 9. 2024
M24.si
Francija - Slovenija 1 : 1.
Šport

V Angersu sta se v derbiju kvalifikacijske skupine H za uvrstitev na evropsko prvenstvo U21 pomerili Francija in Slovenija. Zelo dobra in razburljiva tekma se je končala neodločeno 1 : 1, eni in drugi pa so imeli veliko priložnosti za zmago, čeprav so domači izrazito prevladovali v posesti žoge ter številu strelov in kotov. A na vratih Slovenije je bil fenomenalni Martin Turk, Slovenci pa so imeli svoje trenutke in bili predvsem nevarni iz protinapadov.

Francija - Slovenija 1 : 1 (0 : 1)

Stadion Raymond Kopa v Angersu, 6419 gledalcev, sodnik: Jose Luis Munuera (Španija). 

Strelca: 0 : 1 Cipot (37), 1 : 1 D. Doue (54).

Rumena kartona: Agoume; Zeljković.

Francija: Restes, Sildillia, Magassa, Lukeba, Merlin, Millot kap., Agoume, Akliouche, Bakwa (Odobert, 70), Tel (Rutter, 70), D. Doue (Cho, 95). Selektor: Gerald Baticle. 

Slovenija: Turk kap., Kuzmić (Milić, 69), Ristić, Ratnik, Ilenič, Ostrc, Zeljković, Sešlar (Jevšenak, 73), Cipot (Pečar, 69), Gradišar (Flakus Bosilj, 83), Brest (Kojić, 68). Pomočnik selektorja: Darko Karapetrović (selektor Milenko Ačimović je moral počivati zaradi kazni kartonov).

Tule so najpomembnejši trenutki tekme:

1: Že v 10. sekundi odlična "bomba" Tia Cipota z desnico, vratar Restes pa je moral izbiti žogo preko prečnika v kot. 

Sledilo je obdobje več francoskih priložnosti, a je bil vedno pripravljen vratar Turk. 

26: Po kotu Sešlarja je z glavo nevarno zapretil Zeljković, vendar je zadel točno Restesa. 

Spet so sledile nevarne situacije pred slovenskimi vrati, ki jih je znova reševal Turk.

37: GOOOL 0 : 1 Tio Cipot! Prekmurec je izkoristil nesporazum med vratarjem in francosko obrambo, ki je ob pritisku Slovenije delovala kar malce panično. Cipot je po strelu z levico iz bližine sicer najprej zadel Restesa, ki pa ni uspel preprečiti, da bi se mu žoga odbila v mrežo. Gledalci so nekoliko zamerili bivšem nogometašu Mure, ki jim je pokazal, da naj utihnejo z navijanjem.

45: Minuta dodatka.  

53: Odlična obramba Turka po zelo nevarnem strelu Doueja. 

fraslo.JPEG
Michel Durigneux
Francija - Slovenija 1 : 1.

54: GOL 1 : 1 Desire Doue! Doue, ki se je rodil ravno v Angersu, je tokrat le zadel. Med tremi igralci Slovenije se je na levi strani prebil do močnega strela z desnico in zabil žogo v desni zgornji kot. Slovenci so se morda po nepotrebnem v drugem delu povlekli v obrambo, saj se zdi, da so več kot enakovredni Francozom, če igrajo agresivno in napadalno. 

65: Sijajni obrambi Turka v eni sami nevarni akciji Francozov, ki močno pritiskajo. 

85: Še enkrat izvrstni Turk ob strelu Rutterja iz bližine z leve strani. 

90: Nevaren strel Kojića s povsem desne strani, Restes pa izbija žogo izpod prečnika v kot. 

90: Štiri minute dodatka. 

95: Velika priložnost za Kojića, ki je na levi strani ukradel žogo, nato pa preveč sebično skušal zaključiti, čeprav je imel na desni strani prostega soigralca. Namesto tega je okroglo usnje poslal prek vrat. 

97: Konec tekme. 1 : 1. 

Slovenija ostaja vodilna v skupini H (13 točk) s tekmo več kot Francija (10). Na drugo mesto se je z zmago nad Bosno in Hercegovino z 2 : 0 prebila Avstrija (11). Slovenija bo v torek ob 18. uri v Fazaneriji igrala z zadnjim Ciprom (2), nato pa jo še 11. oktobra čaka zadnja tekma z Avstrijo v gosteh. Tudi Francija bo še morala odigrati tekmo z Avstrijo, a na domači zelenici.   

kvalifikacije-za-evropsko-prvenstvo u21 francija slovenija angers