vestnik

(FUTSAL) Prlekom veselje preprečil okvir vrat

M. Š., 21. 4. 2023
Miha Šoštarič
Prleke je na prvi tekmi zapustila sreča.
Šport

V prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva v futsalu je Siliko na Vrhniki z 2 : 0 (0 : 0) premagal ljutomerski Meteorplast ŠIC bar.

Prleke je na prvi tekmi – v finale se uvrsti ekipa, ki bo prva zmagala na treh tekmah – zapustila sreča. Predvsem v prvem polčasu so bili veliko boljši od gostiteljev, a žoga enostavno ni šla v mrežo. Thomasu Pihlerju je dvakrat preprečila veselje vratnica, Adrijanu Trstenjaku pa prečnik. V drugem polčasu, ko so imeli več od igre domačini, je okvir vrat zadetek za ljutomersko ekipo preprečil ob strelu Alena Ruisa. Gostitelji so tekmo odločili v 32. minuti, ko je prvi strelec lige Jure Suban kar dvakrat premagal Tjaža Lovrenčiča in Vrhničanom zagotovil prvo zmago v polfinalni seriji. Ne vem kaj je razlog, a nam žoga proti njim nikoli ni hotela v mrežo. Enostavno si lahko ustvarimo ne vem koliko priložnosti, pa ne zadenemo. Na koncu se je to še vedno v tej sezoni obrnilo njim v prid in nas kaznovalo,« je dejal ljutomerski igralec Tilen Rajter, ki se je na parket vrnil po dveh mesecih premora zaradi poškodbe.

130 let PGD Moravske Toplice

(FOTO) Moravskotopliški gasilci so se ob 130. obletnici poklonili preminulim članom

Prostovoljno gasilsko društvo Moravske Toplice letos praznuje 130. obletnico, zato so obeležitev častitljivega jubileja raztegnili na dva dni. Minuli četrtek je bil tako v znamenju prvega dela obeležitve visoke obletnice, v katerem so se v prvi vrsti poklonili pokojnim članom. Člani moravskotopliškega gasilskega društva in kolegi iz ostalih društev v občini so se tako zbrali pred tamkajšnjim gasilskim domom in se odpravili na bližnje pokopališče, kjer so položili venec pred spominski grob, ki krasi pokopališče v Moravskih Toplicah že od leta 2016. Mašo in bogoslužje sta darovala duhovnik moravskotopliške evangeličanske cerkve Primož Kumin in katoliški župnik Andrej Lažeta, ki vodi župniji v Martjancih in Bogojini. Po svečani položitvi venca so se odpravili nazaj v gasilski dom, kjer so opravili še svečano sejo s podelitvijo zahval društvom iz velike moravskotopliške gasilske zveze, ki združuje kar 28 prostovoljnih gasilskih društev, zaslužnim članom in ostalim podpornikom, predstavljena pa je bila tudi kronika društva, ki jo je prebrala Ajda Šebjanič. Na svečani seji so spregovorili še predsednik društva Štefan Cmor, predsednik domače zveze Dušan Grof, podžupan Sašo Koca in Suzana Deutsch, namestnica poveljnika moravskotopliškega štaba civilne zaščite. Kot je v nagovoru izpostavil Cmor, imajo ob visokem jubileju tri želje za prihodnost: vključitev čim več mladih operativcev, nadaljnja posodobitev opreme in podpora lokalne skupnosti. V društvu danes sicer deluje 136 članov, od tega jih je kar 56 pripadnic ženskega spola. Zaključna prireditev ob 130. obletnici bo to soboto, in sicer s svečano povorko, slovesnostjo in razvitjem novega prapora. Po svečanem delu sledi zabava s skupino Blue Planet v Športnem parku Moravske Toplice na Dolgi ulici, kjer domuje Športno društvo Moravske Toplice. Fotografije prvega dne 130. obletnice PGD Moravske Toplice je zbral Rok Šavel.

Druga polfinalna tekma bo v sredo, 26. aprila, ob 20.30 uri v dvorani ŠIC Ljutomer.

futsal ljutomer meteorplast-šic-bar siliko