vestnik

Hat-trick Roka Šnofla za zmago Meteorplasta v Kobaridu

Vestnik.si, 10. 2. 2024
Arhiv kluba
Oplast Kobarid - Meteorplast Šic bar 2 : 4.
Šport

V prvi slovenski futsal ligi so bili odigrani dvoboji 16. kroga. Doseženi so bili naslednji izidi: THE Nutrition Extrem – Dobovec 1 : 4 (0 : 3), Bronx Škofije – Siliko Vrhnika 1 : 3 (0 : 2), Sevnica – Dobrepolje 3 : 5 (0 : 2) in Oplast Kobarid – Meteorplast Šic bar 2 : 4 (1 : 0).

V vodstvu je Siliko s 43 točkami, Dobovec je drugi s točko manj, ljutomerski Meteorplast pa je na tretjem mestu (25 točk).

Prleki so po naporni vožnji v Posočje šele v drugem polčasu zanimivega dvoboja strli gostitelje in prišli do šeste zmage v sezoni. Igralci Oplasta so imeli v 25. minuti vodstvo z 2 : 0, nato pa je sledil popoln preobrat. Najprej je za Ljutomerčane zadel Ivan Matan, ekipo pa je do zmage popeljal junak dvoboja Rok Šnofl, ki je dosegel tri zadetke.

namizni-tenis, 12
Arhiv kluba
Oplast Kobarid - Meteorplast Šic bar 2 : 4.

Ekipo iz Posočja sta prvič vodila Jaka Sovdat in Primož Zorč, ki sta med tednom nasledila odstavljenega Mateja Kavčiča. Vnesla sta novo energijo v moštvo, ki je z veliko teka in agresije povzročala težave Prlekom. V prvem polčasu so se vrstile priložnosti na obeh straneh, terensko premoč domačih pa je z zadetkom v 12. minuti kronal Marko Mohorič.

Gostitelji so v 25. minuti preko Davida Laha povišali vodstvo, a je bilo veselje kratkotrajno. Ivan Matan (25. minuta) je najprej z odlično odmerjenim prostim strelom premagal domačega vratarja Nika Logarja, v nadaljevanju dvoboja pa je sledil Šnoflov šov. Njegovi zadetki v 29., 37. in 40. minuti so prinesli nove tri točke in ohranitev visokega tretjega mesta na prvoligaški razpredelnici. »Prava prvenstvena tekma. Kobarid je bil v prvem polčasu, dokler je lahko držal tempo, ki smo ga mi narekovali, konkurenčen. Mi smo po zaostanku z 0 : 2 pokazali, da se lahko vrnemo. Najbolj pomembne so tri točke in nadaljevanje zmagovalnega niza, ki smo ga pričeli v pokalnem tekmovanju. Moji igralci so večji del tekme odigrali super. Zmaga je zaslužena in nam je izredno pomembna s psihološkega vidika pred nadaljevanjem prvenstva,« je po tekmi dejal trener ljutomerske ekipe Robert Grdović.

futsal, 16
Arhiv kluba
Trener Robert Grdović je odlično pripravil svojo ekipo.

V 17. krogu, ki bo na sporedu v petek, 16. februarja, se bo Meteorplast pomeril s Sevnico, ki je na četrtem mestu z 22 točkami. Tekma bo zaradi zasedenosti dvorane ŠIC Ljutomer odigrana v telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer.

futsal 16.-krog oplast-kobarid meteorplast-šic-bar