vestnik

Odslej v črno-belem dresu tudi Jan Đapo in Tarik Bagola

Vestnik.si, 10. 1. 2022
Aleš Cipot
Jan Đapo, okrepitev Mure
Šport

Vrste Murašev sta okrepila 19-letna Jan Đapo in Tarik Bagola

Kot so zapisali na spletni strani NŠ Mura, sta se njihovi izbrani vrsti pridružila Jan Đapo in Tarik Bagola. Oba sta v letošnji sezoni konstantno igrala v 2. SNL. Đapo (17. 9. 2002) je bil član novomeške Krke, kjer je letos odigral 16 tekem v prvenstvu in eno v pokalnem tekmovanju, ob tem pa je dosegel en zadetek. Levi bočni branilec, ki bo letos dopolnil dvajset let, bo poleti zaostril konkurencu na levi strani obrambe, v mlajših selekcijah pa je branil tudi barve Brežic in Krškega. Do konca letošnje sezone bo ostal na posoji v Krki, poleti pa se bo preselil v Fazanerijo.

»Zelo vesel sem nove priložnosti v moji karieri. Veselim se novih izzivov in izkušenj. Zavedam se, da prihajam v urejen klub in zagotovim lahko, da bom dal vse od sebe. Komaj čakam, da dobim priložnost za dokazovanje. Mura je velik korak naprej v moji karieri,« je povedal Đapo.

jan-đapo, mura, okrepitev
Aleš Cipot
Jan Đapo, okrepitev Mure, s sestro Mio

Bagola (14. 10. 2002), sicer Sobočan, ki igra na mestu centralnega branilca, je letos branilbarve Krškega, kjer je v 16 tekmah zbral prav vse igralne minute, ob tem pa je prispeval tudi eno asistenco. V mlajših selekcijah je bil član Mure in Veržeja, od tam je kasneje prestopil v ljubljansko Olimpijo. Tam je bil član kadetske in mladinske selekcije, pred začetkom letošnje sezone pa je prestopil v Krško.

»Zelo sem zadovoljen, da sem podpisal pogodbo z Muro. Kot Sobočanec sem si od nekdaj želel igrati za črno-bele. Vsi vemo, kakšen klub je Mura, kakšne korake je klub naredil v prejšnjih sezonah. Seveda tu ne smem pozabiti navijačev, ki so najboljši v Sloveniji. Vračam se v okolje, ki ga poznam in prepričan sem, da je to korak naprej v moji karieri. Na terenu želim dokazati, da se je klub odločil prav, da se je odločil zame,« je povedal Bagola.

tarik-bagola, mura, okrepitev
Aleš Cipot
Tarik Bagola, okrepitev Mure, z mamo Simono in očetom Alešem

tarik-bagola, mura, okrepitev
Aleš Cipot
Tarik Bagola, okrepitev Mure

Izjava Denisa Rajbarja, športnega direktorja Mure:»Jan Đapo je še en mlad nogometaš, ki je letos opozoril nase. Tudi sami smo nekaj časa spremljali njegove igre pri Krki in s prikazanim na terenu nas je prepričal. Dogovorili smo se, da do konca sezone ostane pri Krki in nabira izkušnje, pred začetkom prihodnje sezone pa se bo preselil v Mursko Soboto. Po drugi strani se bo Tarik ekipi pridružil že zdaj. Gre za igralca, ki je z nogometom začel pri Muri, nadaljeval v Veržeju, izkušnje pa si je zadnja leta nabiral tudi z igranjem v Olimpiji in pri Krškem. Verjamemo, da je Tarik dobra naložba za prihodnost. Najbolj me veseli, da sta Jan in Tarik dva mlada nogometaša, ki sta Muro prepoznala kot najboljšo destinacijo za svoj razvoj.«

Aleš Cipot
Tarik Bagola, okrepitev Mure
nš-mura jan-đapo