vestnik

Jutri začetek mednarodnega teniškega turnirja gluhih v Murski Soboti, nastopal bo tudi Marino Kegl

Vestnik.si, 9. 5. 2024
MOMS
Med 10. in 12. majem bo v Murski Soboti potekal mednarodni teniški turnir gluhih, na katerem bo nastopil tudi Marino Kegl iz Murske Sobote.
Šport

Turnir bo potekal do nedelje, 12. maja.

Na teniških igriščih Teniškega kluba Murska Sobota bo od jutri do nedelje, 12. maja, potekal mednarodni teniški turnir gluhih Slovenia Deaf Tennis Open 2024, na katerem se bo pomerilo 15 najboljših gluhih tenisačev iz devetih držav, med njimi bo kar sedem iz prve deseterice svetovne lestvice gluhih tenisačev. To so poleg edinega slovenskega predstavnika Marina Kegla iz Murske Sobote še Jaroslav Šmedek iz Češke, Gabor Mathe iz Madžarske, Mikael Laurent in Olivier Grave iz Francije, Urs Breitenberger iz Nemčije ter Prithvi Sekhar iz Indije. 

Pri ženskah bo nastopilo deset tenisačic iz sedmih držav, med temi so štiri izmed prve deseterice svetovne lestvice ženskih tenisačic, in sicer Katerina Blaščikova iz Češke, Staša Srbulovic iz Srbije, Sara Twardowska iz Poljske in Jana Janošikova iz Slovaške. 

Častni gost turnirja bo župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj, ki je na novinarski konferenci pred začetkom turnirja poudaril, da na občini podpirajo šport invalidov, ki ima enako mesto kot vsi ostali športi. Izrazil je zadovoljstvo, da se Murska Sobota uveljavi kot mesto teniških turnirjev. Župan je ob tej priložnosti Keglu izročil tudi plaketo za vrhunske športne dosežke v občini v letu 2023, ki mu jo zaradi odsotnosti niso izročili na prireditvi Naj športni dosežki 2023.

mednarodni-teniški-turnir-gluhih, marino-kegl, moms
MOMS
Med 10. in 12. majem bo v Murski Soboti potekal mednarodni teniški turnir gluhih, na katerem bo nastopil tudi Marino Kegl iz Murske Sobote.

teniški-turnir-gluhih marino-kegl murska-sobota