vestnik

Karić po odpovedi ostro nad nekdanje varovanke: "To so naredile že vsem prejšnjim trenerjem"

Vestnik.si, 28. 4. 2023
FB ŽNK Nona Pomurje Beltinci
Karić je pomurski klub prevzel po odhodu Gaborja v Olimpijo, po sedmih mesecih so ga odpustili.
Šport

"Najbolj me moti, da me ni nihče poklical, da bi slišal še moje mnenje. Ne moti me, da so me zamenjali, temveč način in odnos, na katerega se je to zgodilo, saj je to povsem neprofesionalno. Punc se ni nikoli kaznovalo, ves čas se jim je popuščalo. Ko se to dogaja leta in leta in ko imaš podporo odgovornih v klubu, potem jim ni več nič prav. Začele so se vtikati v različne stvari, ki niso v njihovi domeni, izgubile so fokus za igro, trening, in potem je to to," je Karić razkril za EkipoSN.

V torek zvečer je odjeknila vest, da Amir Karić ni več trener nogometašinj Mure. Do razhoda je prišlo nekaj dni po porazu pomurskih igralk proti večnim tekmicam Olimpiji. Zdaj že nekdanji trener je za današnjo izdajo časopisa EkipaSN povedal nekaj podrobnosti. Razkril je, da je bil nad odpustitvijo presenečen. "Mogoče so se nekatere stvari kuhale že prej, toda tu tako delujejo že ves čas. Tudi trenerjem pred mano so se dogajale podobne stvari. Pač je tako, da se punce hitro naveličajo trenerja, zato se nihče v Muri ne bo zadržal več kot sezono, ker klub daje prednost igralkam. To se je zgodilo tudi tokrat, tako da je, kot je," je dejal po sedmih mesecih službovanja pri Muri. 

znk, mura, ljubljana, amir karič
LorisCipot/Fotolens.si
V torek je odjeknila vest, da Amir Karić ni več trener ŽNK Mura Nona.

Nadaljeval je, da so menjavo trenerja na nek način izsilile igralke. "Igralke in najverjetneje tudi športni direktor. Tako je, ko nikoli nisi imel podpore vodstva kluba. Vedno se je poslušalo igralke in pri tej stvari ne moreš priti do dna. Zgodilo se je, kar se je, a tako je. Malo je nenavadno, da je do tega prišlo tri kroge pred koncem, ko si bolj ko ne že prvak. V klubu ni niti enega človeka, ki bi udaril po mizi in bi puncam rekel, da je zdaj tega dovolj in da bo katera šla, če ne bodo igrale. Vedno so krivi drugi, običajno trener, one niso nikoli. Ves čas se jim popušča in enostavno temu ne moreš priti do konca," je zapisano v časopisu. Karić je dejal še, da so igralke na sestankih govorile o nezadovoljstvu, a naj bi bil to po njegovih besedah izgovor. "Malo sem se pozanimal in izvedel, da so to naredile že vsem prejšnjim trenerjem. Praktično vsem se je zgodila identična stvar. Je pa tako, da si je po združitvi z Muro marsikdo predstavljal, da bodo stvari potekale malo bolj profesionalno, na višji ravni, in da bo kdaj kdo udaril po mizi. Vseeno se to ni zgodilo, tudi po porazu v Ljubljani ni bilo nikogar, da bi prišel v slačilnico in povzdignil glas. Tam je bil podpredsednik kluba, a je raje delal druge stvari. Seveda je najlažje zamenjati trenerja, sploh pa tu, kjer trenerji nikoli niso imeli podpore vodstva, kar sem občutil tudi sam," je povedal za EkipoSN. 

amir-karić
Jure Zauneker
Amir Karić

Razočaran je, da mu vesti o odpovedi ni predal predsednik, ampak so bile zadeve prepuščene športnemu direktorju, prav tako, ker je bil zamenjan tri kroge pred koncem. "Eh, to je svinjarija, ki se je dogajala ves čas. Najbolj pa me moti, da me ni nihče poklical, da bi slišal še moje mnenje. Ne moti me, da so me zamenjali, temveč način in odnos, na katerega se je to zgodilo, saj je to povsem neprofesionalno. Punc se ni nikoli kaznovalo, ves čas se jim je popuščalo. Ko se to dogaja leta in leta in ko imaš podporo odgovornih v klubu, potem jim ni več nič prav. Začele so se vtikati v različne stvari, ki niso v njihovi domeni, izgubile so fokus za igro, trening, in potem je to to," je bil oster. Dejal je tudi, da so se v klubu že pripravljali za Evropo in da je bil v to usmerjen tudi trening. "Dobro smo trenirali, pomočnik je opravil dobro delo, a tudi to jim ni bilo okej, preveč in predobro smo trenirali. Z njimi ne moreš priti do konca, vedno je nekaj narobe. Popuščaš, delaš treninge, ko jim ustreza, vse je stvar dogovora, one pa niso nikoli krive,« je razložil Amir Karić. 

amir-karić žnk-mura-nona