vestnik

Kljub zaključku prvenstva Pomurke trenirajo naprej, zdaj je cilj Evropa

Vestnik.si, 12. 5. 2020
Aleš Cipot
Trening ŽNK NONA Pomurje Beltinci
Šport

Tako kot nogometaši Mure so na začetku tega tedna s treningi pričele tudi igralke ŽNK Nona Pomurje. A ravno ko so bile v Bratoncih, jih je doletela novica o zaključku tekmovanja v SŽNL.

Izvršni odbor NZS je sprejel odločitev, da se tekmovanje v slovenski ženski nogometni ligi v tekmovalni sezoni 2019/2020 konča. Prvakinj lige se ne razglasi, kar pomeni, da bodo Pomurke ostale brez možnosti novega naslova, saj so bile pred prekinitvijo prvenstva na prvem mestu s tremi točkami prednosti pred Olimpijo. Odločitev o udeležencu Lige prvakinj v tekmovalni sezoni 2020/2021 bo sprejel IO NZS v skladu z doseženimi športnimi izidi in rezultati licenciranja. Tu dilem ne bi smelo biti. Nona Pomurje bi morala predstavljati Slovenijo v Ligi prvakinj. Ob tem ne gre pozabiti, da so bile Pomurke še vedno v možnosti tudi za pokalni naslov Slovenije.

trening, žnk-nona-pomurje-beltinci
Aleš Cipot
Trening ŽNK NONA Pomurje Beltinci

Kljub temu, da jih je novica doletela tik pred prvim treningom, bodo v ŽNK Nona Pomurje nadaljevali po svojem načrtu. "Po dolgem času smo spet na igrišču. Z velikim veseljem lahko povem, da so punce zdrave ter željne treniranja in igranja," je za Facebook stran kluba povedal trener Sandi Bauer. In nadaljeval: "Ne glede na odločitev bomo mi vseeno redno trenirali vsaj en mesec, z morda nekaj dnevi odmora, saj sta bila dva meseca brez nogometa in treningov več kot dovolj. Če lahko iz prekinitve lige potegnemo kaj dobrega, je to, da se lahko v popolnosti in do podrobnosti pripravimo na naš naslednji cilj, ta pa je Evropa. Glede na vse, kar smo rezultatsko dosegli z igranjem, z licenciranjem in trudom, si klub in dekleta zaslužijo, da pokažejo, kar zmorejo. Punce so pripravljene delati in trpeti za naš cilj, za katerega smo se dogovorili že prej in potrdili tokrat še enkrat. Vse. Od prve do zadnje. Če bo priložnost, se bomo okrepili, vsekakor pa se mora vsaka okrepitev strinjati z mojo in klubsko filozofijo, vklopiti se mora v izredno in zelo pridno ekipo deklet." Tudi če okrepitev ne bo, ne bo nič hudega, saj zaupa obstoječemu kadru, je poudaril Bauer. 

trening, žnk-nona-pomurje-beltinci
Aleš Cipot
Trener Sandi Bauer

ženski-nogomet žnk-pomurje trening konec tekmovanja