vestnik

Kozic ni več športni direktor Murašic: "Mnogi so rekli, da sem bil diktator, če bi bil drugačen, bi se ta zgodba končala že dosti prej"

R.Š., 23. 9. 2023
Aleš Cipot
Od ŽNK Mura Nona se je poslovil Štefan Kozic, dolgoletni športni direktor in eden od pionirjev ženskega nogometa v Pomurju.
Šport

Štefan Kozic, dolgoletni športni direktor pomurskih nogometašinj in eden od pobudnikov začetka ženskega nogometa v Pomurju, je po 24 letih zaključil s svojim delom. Slovo od ŽNK Mura Nona je oznanil s čustvenim zapisom na družbenem omrežju Facebook. Vodstvo kluba se na odstop še ni uradno odzvalo.

Štefan Kozic, zdaj že nekdanji direktor ŽNK Mura Nona in eden od pionirjev ženskega nogometa v Pomurju, je na družbenem omrežju Facebook oznanil slovo od kluba, v katerem je preživel kar 24 let. V čustvenem zapisu se je dotaknil uspehov in tudi neuspehov, predvsem zadnjega, neuvrstitev v naslednji krog Evropske lige prvakinj, pa je izpostavil kot razlog za slovo. "Torej, z 21.09.2023 zaključujem z delom kot športni direktor ŽNK Mura Nona. Na tej poti sem v 24 letih srečal ogromno izjemnih ljudi, seveda bili so tudi taki, ki so bili malo manj izjemni. Mnogi so rekli, da sem bil diktator, mogoče res, sem pa prepričan, če bi bil drugačen, bi se ta zgodba končala že dosti prej. Dosti stvari, bi danes naredil drugače, kot sem oz. smo jih naredili, torej ne bežim od tega, da bi lahko bilo še boljše. Vendar lahko zatrdim, da smo vse poteze vlekli v upanju, da je to najboljše za klub in igralke," je med drugim navedel v svojem zapisu, ki si ga lahko v celoti preberete v spodnji objavi. Klub se sicer na slovo enega ključnih tvorcev uspehov pomurskih nogometašinj še ni uradno odzval.

"Ja, leta 1999 se je vse to začelo. Težko si je bilo takrat predstavljati, da bomo imeli 24 let kasneje, prvo zvezdico na dresih za 10 osvojenih državnih prvenstev. Pa še 10 pokalnih naslovov je v klubskih vitrinah, ter v mlajših selekcijah, saj niti sam ne vem koliko naslovov. Marsikatera igralka je naredila lepo nogometno kariero, nekatere tudi kot trenerke ali sodnice. Reprezentanca je in še vedno posega za našimi igralkami, tako v članski kot v mlajših reprezentancah, kar pomeni, da smo in še vedno delamo dobro skupaj s trenersko ekipo in tehničnim osebjem.Res je tudi, da smo v minulem državnem prvenstvu in pokalu osvojili dvojno krono, vendar glavnega cilja, uvrstitev v naslednji krog Evropske lige prvakinj, nismo dosegli ne letos ne lani. Še več, v obeh primerih smo izpadli že v polfinalu in nismo niti imeli možnosti, se v finalu boriti za napredovanje. Ker cilja nismo dosegli, sem mnenja, da je na vrsti nekdo drug, da zadovolji apetite kluba ter popelje Mura Nono v ta željeni drugi krog lige prvakinj. Torej, z 21.09.2023 zaključujem z delom kot športni direktor ŽNK Mura Nona. Na tej poti sem v 24 letih srečal ogromno izjemnih ljudi, seveda bili so tudi taki, ki so bili malo manj izjemni. Mnogi so rekli, da sem bil diktator, mogoče res, sem pa prepričan, če bi bil drugačen, bi se ta zgodba končala že dosti prej. Dosti stvari, bi danes naredil drugače, kot sem oz. smo jih naredili, torej ne bežim od tega, da bi lahko bilo še boljše. Vendar lahko zatrdim, da smo vse poteze vlekli v upanju, da je to najboljše za klub in igralke. Veseli me, da sem zadnjih 9 mesecev bil del Murine ekipe, kateri želim, da se moška članska ekipa čimprej vrne na zmagovita pota, ženskemu delu pa čim več zmag in čim manj poškodb."

štefan-kozic nogomet odstop žnk-mura-nona