vestnik

Kralja soboške mivke sta Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik

Vestnik.si, 31. 8. 2021
Jure Zauneker
Kralj Soboške mivke - odprto DP serije A člani.
Šport

Na soboškem letnem kopališču je razvojno vozlišče odbojke na mivki Cona.center pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije organiziralo državno prvenstvo serije A v odbojki na mivki.

Med osmimi ekipami je slavil Sberbank team, naziv Kralja soboške mivke pa sta si priigrala Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik. Presenetljivo drugo mesto je zasedla ekipa Vinkovič/Fužir, ki sta jo sestavljala igralca soboške Panvite Pomgrada Dino Vinkovič in Urban Fužir, ki je novinec v letošnji sezoni pri soboškem odbojkarskem prvoligašu. V velikem finalu sta Zemljak in Pokeršnik slavila z 2 : 0 (21 : 18, 21 : 17).

murska-sobota, odbojka-na-mivki
Jure Zauneker
Kralj Soboške mivke - odprto DP serije A člani.

V dvoboju za tretje mesto je ekipa Williams/Grünwald, ki sta jo sestavila Leo Williams iz Južnoafriške republike in Manuel Grünwald iz VC Portorož z 2 : 1 (20 : 22, 21 : 17, 15 : 9) premagala ekipo České pušky, za katero sta igrala Čeha Lukáš Kittel in Tomáš Pavelek. Med 5. in 8. mestom sta se uvrstila Pomurca Miha Žalig in Grega Horvat. Organizator je med ekipe razdelil nagrade v višini 1.000 evrov. Tekmovanja v ženski konkurenci zaradi premalo prijavljenih ekip niso izvedli.

odbojka-na-mivki cona-center mestno-kopališče murska-sobota