vestnik

(FOTO) Lackovič, Žižek, Blagovič in Mazouzijeva državni prvaki v judu

Vestnik.si, 25. 3. 2024
Jure Zauneker
Državno prvenstvo v judu.
Šport

V dvorani dvojezične srednje šole Lendava je bilo državno prvenstvo za člane in članice ter za mlajše kadete in kadetinje. Pomurski judoisti so si priborili štiri zlate medalje.

Na članskem državnem prvenstvu je nastopilo blizu sto tekmovalcev iz 23 klubov. V ženski kategoriji je državna prvakinja v kategoriji do 63 kilogramov postala Leila Mazouzi iz Bakovec, nekdanja članica Judo kluba Klima Center Tratnjek Beltinci in aktualna članica Judo kluba Z’Dežele Sankaku iz Celja.

Pri moških je zlato medaljo v kategoriji do 100 kilogramov osvojil Narsej Lackovič iz Partizana Ljutomer in tako že drugič zapored postal državni prvak. 

V kategoriji do 52 kilogramov pri članicah se je na drugo mesto uvrstila Maša Slavinec iz Judo kluba Križevci, v kategoriji do 57 kilogramov pa na tretje mesto Urška Rižnar iz Partizana Ljutomer. 

lendava, judo
Jure Zauneker
Državno prvenstvo v judu.

Tretje mesto je pri članih v kategoriji do 60 kilogramov zasedel Beltinčan Gabriel Zadravec, član Judo kluba Branik Maribor.

Na državnem prvenstvu za mlajše kadete in kadetinje (U16) je tekmovalo 163 judoistov in judoistk iz 35 klubov. Pri fantih je naslov državnega prvaka v kategoriji do 60 kilogramov osvojil Mai Žižek iz Judo kluba Klima Center Tratnjek Beltinci, v kategoriji do 50 kilogramov pa Ben Blagovič iz ljutomerskega Partizana. V tej kategoriji je bil drugi njegov klubski kolega Žan Pihler.

lendava, judo
Jure Zauneker
Državno prvenstvo v judu.

Na drugo mesto sta se pri dekletih uvrstili Adela Mulahmetović iz Judo kluba Lendava v kategoriji do 40 kilogramov in Pia Sovec iz Prleške judo šole v kategoriji nad 70 kilogramov.

lendava, judo
Jure Zauneker
Državno prvenstvo v judu.

Tretja mesta so zasedli Jaka Slavič iz Judo kluba Križevci v kategoriji do 73 kilogramov, Naj Recek v kategoriji do 81 kilogramov in Eva Vučko (oba iz Partizana Ljutomer) v kategoriji do 63 kilogramov. 

lendava, judo
Jure Zauneker
Državno prvenstvo v judu.

judo državno-prvenstvo-v-judu lendava