vestnik

Ljubitelji futsala, ne spreglejte. V Črenšovce se po desetih letih vrača prestižni turnir

R. B., 6. 6. 2023
Aleš Cipot
Fotografija je simbolična.
Šport

Eden od sprožilcev za ponovni zagon turnirja je nastop italijanskega Interja v finalu lige prvakov. Možen bo tudi ogled finala na velikem platnu.

Bil je turnir, ki si je pridobil status kultnega. In bil je turnir, ki je veljal za najmočnejšega daleč naokoli. Na njem je bil prestiž igrati, tekmovati. Za vse ekipe, ki so si želele laskavo lovoriko, pogosto ni bilo prostora. Vsi, ki so bili v Pomurju vsaj površno povezani z malim nogometom oziroma futsalom, so vedeli, da je vsaka prva sobota v novem letu rezervirana za odhod v Črenšovce. Za Interjev turnir, ki so ga pripravljali privrženci italijanskega velikana. Neprestano je postavljal nove mejnike, kakovost in organizacijska raven sta se zgolj stopnjevali. S svojimi mojstrovinami so se predstavili tudi mnogi znani obrazi, številni gledalci so imeli obilo priložnosti in razlogov za uživanje.



Vedno znova je bil to dogodek, o katerem se je še dolgo govorilo, a pred desetimi leti je kljub temu ugasnil. Prevladovalo je prepričanje, da za vselej, toda letos bo doživel nov začetek. Že to soboto se Interjev turnir vrača v Črenšovce, tradicija se obuja, vendar tokrat v drugačni preobleki. Iz dvorane se seli na prosto, na umetno maso pred osnovno šolo. Začel se bo ob 9. uri, veljala bodo futsal pravila.

Število zasedb je omejeno na 16, kavcija je 100 evrov. Prijaviti se je mogoče na številkama 031-871-063 (Martin Tompa) in 051-642-528 (Niko Horvat) ali na elektronska naslova m.tompa@gmail.com oziroma nikohorvat@hotmail.com.


Nagrade so privlačne: 1. mesto - 900 evrov + pokal + večerja za ekipo, 2. mesto - 400 evrov + pokal + večerja za ekipo, 3. mesto - 200 evrov + pokal + večerja za ekipo, 4. mesto - zaboj piva + pokal.


Da ponovni zagon futsal spektakla v Črenšovcih sovpada s zaključnim obračunom lige prvakov, ni naključje. To je bil eden od sprožilcev. Ker so v njem pač nerazzurri, ki se bodo za najprestižnejšo lovoriko borili z Manchester Cityjem. Po turnirju bo na velikem platnu organiziran tudi ogled poslastice v Istanbulu.

futsal črenšovci turnir
Kaj zdaj berejo drugi