vestnik

Ljutomerčanke ostajajo v boju za četrtfinale

Miha Šoštarič, 4. 3. 2021
ŽOK Ljutomer
Ljutomerčanke so premagale Koper.
Šport

V drugi tekmi osmine finala DP so ljutomerske odbojkarice slavile v Kopru.

Po gladkem porazu z 0 : 3 (23, 20, 20) na prvi tekmi osmine finala v Ljutomeru proti Kopru, sedmouvrščeni ekipi 1. A državne lige, so se ljutomerske odbojkarice včeraj odpravile na Primorsko z željo, da čim dražje prodajo »svojo kožo«. Za razliko od prve tekme, ko so bile v nekakšnem krču in jim je na parketu uspevalo bore malo, so tokrat zaigrale kot v transu in tekmo dobile s 3 : 1 (21, 17, -17, 6). O potniku v četrtfinale državnega prvenstva in članu 1. A državne lige v naslednji sezoni bo tako odločala sobotna, tretja tekma, ki se bo v Kopru pričela ob 18. uri.

Primorke so nastopile brez ene ključnih igralk, kapetanke Dajane Smolnik, ki je svojo ekipo tokrat bodrila s klopi. Vendar to ne zmanjšuje uspeha Ljutomerčank, ki so predvsem po zaslugi odličnih začetnih udarcev in raznovrstne igre v napadu povsem razorožile Koprčanke Slednje so prevladovale le v tretjem nizu, ki so ga tudi dobile. O premoči ljutomerske ekipe najbolj priča zadnji, četrti niz, v katerem so igralke prleške ekipe nasprotnicam prepustile vsega šest točk. Pri Ljutomerčankah je izstopala najstnica Ana Kolmanič z 21. točkami.

odbojka, žok-ljutomer
ŽOK Ljutomer
Ljutomerčanke so premagale Koper.

Ljutomer: Banfi 4, Makoter, Kutnjak, Petek 10, Stavbar, Pintarič 9, Sakovič 9, Stanković 6, Ana Kolmanič 21, Anja Kolmanič, Oletič, Mikl (L). Trener: Bojan Novak.

odbojka žok-ljutomer osmina-finala državno-prvenstvo