vestnik

Marino Kegl najboljši športnik leta 2022 med invalidi

Vestnik.si, 25. 1. 2023
Sportida
Na Brdu pri Kranju so slovesno razglasili najboljše parašportnike in parašportnice leta 2022.
Šport

Na Brdu pri Kranju so včeraj nagradili najboljše parašportnice in parašportnike minulega leta.

Najboljši športniki leta so postali gluha atletinja Leja Glojnarič, gluhi teniški igralec Marino Kegl iz Murske Sobote, moška reprezentanca gluhih v košarki tri na tri ter ženska ekipa v odbojki sede. 

Kegl, ki je bil parašportnik leta že pred šestimi leti, je četrti igralec na svetovni lestvici gluhih, tudi na zadnji olimpijadi gluhih je zasedel četrto mesto. Lani je zmagal na dveh turnirjih v konkurenci slušečih v Avstriji, osvojil je tudi mednarodni turnir gluhih v Bratislavi. 

Slovesne podelitve nagrad se Kegl sinoči ni udeležil, saj je že v Avstraliji, kjer se pripravlja na začetek odprtega prvenstva za gluhe in naglušne, nagrado je zato v njegovem imenu prevzela njegova mama Majda Cipot. 

parašportnik-leta-2022, marino-kegl
Sportida
Nagrado za najboljšega parašportnika leta, ki jo je prejel Marino Kegl, je v njegovem imenu prevzela mama (desno). Na fotografiji je z najboljšo parašportnico leta.

"Ne morem verjeti, ne morem verjeti. Jaz sem športnik leta. Zelo sem presenečen in res mi je težko to delat. Hvala za pomoč Zvezi za šport invalidov Slovenije, Športni zvezi društev gluhih in naglušnih Slovenije, Finančni upravi Republike Slovenije, vsem, ki mi pomagate," je ob tem v videoposnetku iz Avstralije, od koder se je javil, povedal Kegl. 

marino-kegl najboljši-športnik-leta-2022-med-invalidi