vestnik

Marino Kegl jutri za končno tretje mesto na teniškem turnirju gluhih

Vestnik.si, 6. 5. 2023
Jure Zauneker
Teniški turnir.
Šport

V Murski Soboti od včeraj poteka teniški turnir gluhih Slovenia Deaf Tennis Open 2023. Na njem nastopa 17 gluhih in naglušnih teniških igralk in igralcev.

Prvi dan tekmovanja je bil uspešen tudi za pomurskega tenisača Marina Kegla, ki je v drugem kolu s 6 : 0 in 6 : 2 premagal Slovaka Mareka Vaca in se tako uvrstil v polfinale turnirja. 

Poleg Kegla in Šmedka sta se v polfinale turnirja pri moških uvrstila še Madžar Gabor Mathe in Grk Grigorios Samartsidis. 

murska-sobota, teniški-turnir
Jure Zauneker
Teniški turnir.

V polfinalu je Keglu nasproti stal prvi nosilec turnirja in prvi na svetovni lestvici gluhih Čeh Jaroslav Šmedek. Kegl je moral v obračunu priznati premoč Čehu, končni izid tekme je bil 2 : 6 in 2 : 6.

Jutri ob 10. uri bo tako pomurski tenisač odigral tekmo za končno tretje mesto na turnirju, nasproti mu bo stal Grk Grigorios Samartsidis, v finalu pa se bosta pomerila Šmedek in Mathe.

murska-sobota, teniški-turnir
Jure Zauneker
Teniški turnir.

Pri ženskah so se v polfinale uvrstile Staša Srbulović z Srbije, Jana Janošikova iz Slovaške, Katerina Blaščikova iz Češke in Carolina Vidal iz Francije. V ženskem finalu, ki je bil odigran že danes, sta se pomerili Blaščikova in Janošikova, slavila je prva (6 : 1, 6 : 2). V tekmi za tretje mesto je slavila Srbulovićeva, ki je premagala Vidalovo (7 : 5, 6 : 1).

murska-sobota, teniški-turnir
Jure Zauneker
Teniški turnir.

Več o turnirju preberite tu

teniški-turnir-gluhih murska-sobota slovenia-deaf-tennis-open-2023 marino-kegl