vestnik

Meteorplast pokvaril slavje prvaku  

Tomo Köleš, 27. 5. 2019
Tomo Köleš
Meteorplast selekcija U15 - srebrna medalja. 
Šport

Z dvoboji 10. kroga se je končala liga za državnega prvaka v futsalu za selekcijo U15. V zadnjem krogu sta se v Ljutomeru pomerili najboljši dve ekipi prvenstva, Meteorplast Ljutomer in Extrem Sodražica

Gostje so si že pred zadnjim dvobojem v sezoni priigrali pet točk naskoka, tako da je bila tekma v prleški prestolnici le za prestiž. Ljutomerčani so odigrali eno najboljših tekem v sezoni in s 6 : 1 (2 : 1) spravili prvake na kolena.
Igralci Extrema so dosegli prva dva zadetka. Najprej je Tic Starc v 4. minuti zatresel lastno mrežo, minuto pozneje pa je za izenačenje poskrbel Patrik Korenjak. Nadaljevanje dvoboja je bilo povsem v znamenju gostiteljev. Pred odhodom na odmor, v 16. minuti, je na 2 : 1 povišal Nejc Hozjan, ki je bil uspešen tudi v 25. minuti, ko je na semaforju pisalo 3 : 1. Do konca dvoboja sta mrežo gostov napolnila Niko Kasalo (31) in Niko Houbar (33, 40). Po koncu dvoboja je član Komisije za mali nogomet pri NZS Gregor Kovačič podelil pokale in medalje. Ljutomerski Meteorplast je zasedel drugo mesto, srebrne kolajne pa so si pod vodstvom trenerja Tadeja Vogrinca in predstavnika ekipe Karla Zamude nadeli Jakob Virag, Sven Lebar, Niko Houbar, Nejc Hozjan, Miha Kosi, Nejc Vaupotič, Marck Ropoša, Anej Rudolf, Niko Zamuda, Jan Rajh, Niko Kasalo, Lisandro Šarkezi, Marko Stanić, Enej Vito Smodiš, Amadej Vršič, Aljaž Balažic, Vid Štefanec in Anei Markovič. Kovačič je ob tem podelil tudi pokala za najboljša strelca rednega dela prvenstva. V kategoriji U13 je najboljši strelec rednega dela prvenstva Luka Marinič s 24 zadetki, v kategoriji U19 pa Matjaž Tigeli s 35 zadetki.
futsal Meteorplast U15 drugo mesto
Kaj zdaj berejo drugi