vestnik

Meteorplast ŠIC bar pričakuje prvo zmago

Vestnik, 1. 10. 2021
Arhiv kluba
Meteorplast ŠIC bar bo danes gostil Oplast.
Šport

V Ljutomeru bo danes zvečer gostoval Oplast iz Kobarida.

Po reprezentančnem premoru se danes z dvoboji 4. kroga nadaljuje tekmovanje v 1. slovenski futsal ligi (SFL). Meteorplast ŠIC bar bo v dvorani ŠIC v Ljutomeru gostil Oplast iz Kobarida, tekma pa se bo pričela ob 20.30 uri. Vstopnine ne bo, morajo pa obiskovalci tekme izpolnjevati enega izmed pogojev PCT.

meteorplast-šic-bar, futsal, trening
Arhiv kluba
Meteorplast ŠIC bar bo danes gostil Oplast.

Pred dvobojem z Oplastom se v ljutomerskem taboru ubadajo z utrujenostjo, boleznimi in poškodbami. »Minuli konec tedna so bili številni igralci na reprezentančnih akcijah – Adrijan Trstenjak in Matic Goznik (U21) ter Rok Šnofl, Tilen Rajter, Aljaž Goznik in Žiga Tkalčič (U19) – in čutijo nekaj utrujenosti, poleg tega pa je Goznik še zbolel in ne vemo, če bo pripravljen za današnji obračun. Težave imamo tudi s poškodbami. Žan Krajnc se bo po poškodbi vrnil novembra, zdravniška služba pa bo naredila vse, da bi nam proti Oplastu lahko pomagala Urban Goričan in vratar Toni Kovše, ki zaradi poškodb nista dva tedna trenirala. Težave nam predstavljajo predvsem poškodbe vratarjev. Dlje časa bosta odsotna Miha Prijol in Jakob Žuman, Jan Vajs pa bo toliko usposobljen, da bo lahko sedel na rezervno klop. Najverjetneje bo tokrat na vrata stopil Andrej Fajfar, ki drugače v klubu skrbi za pripravo vratarjev,« pove trener ljutomerskega moštva Tomislav Novak, ki bo proti Oplastu znova lahko računal na Matica Goznika. Slednji se vrača po odsluženi kazni zaradi rdečega kartona, ki ga je dobil na tekmi proti ŠD Mlinše.

meteorplast-šic-bar, futsal, trening
Arhiv kluba
Meteorplast ŠIC bar bo danes gostil Oplast.

»Tekma proti Oplastu bo zelo pomembna za nas. Po dveh neodločenih izidih si tokrat želimo zmago, vemo pa, da nam ne bo lahko. Gostje so neugodna ekipa z nekaterimi odličnimi posamezniki,« še doda Novak. Doslej sta se ekipi pomerili le v pokalnem tekmovanju. Letos aprila je Oplast v Kobaridu slavil s 5:3.

meteorplast-šic-bar futsal ljutomer