vestnik

Mladi prekmurski kajakaši z več medaljami

Vestnik.si, 31. 7. 2024
Arhiv kluba
Mladi pomurski kajakaši so osvojili več medalj.
Šport

Na Soboškem jezeru in reki Muri sta potekali tekmi za točke slovenskega pokala.

Na Soboškem jezeru je bila najprej kajakaška tekma za slovenski pokal na mirnih vodah. Domačina Ariel in Noah Šadl sta osvojila prvo mesto vsak v svoji kategoriji in tudi v mešanem dvojcu. Rija Pertoci in Dorotej Sakač sta bila v mešanem dvojcu druga.
Hana Bedernjak pa se je medtem udeležila svetovnega mladinskega in U23 prvenstva v Plovdivu v Bolgariji, kjer se je uvrstila v finalne vožnje, a ji je do kolajne žal zmanjkalo le nekaj stotink.

Na Soboškem jezeru je ves teden potekal tudi kajakaški tabor, ki ga je organizirala Kajakaška zveza Slovenije v sodelovanju z domačim klubom. Poleg izvrstnih domačih trenerjev je prekmurske kajakaše treniral tudi aktualni evropski prvak Anže Pikon.
Nato so se kajakaši pognali po reki Muri od Petanjec do Kroga na mednarodni tekmi, ki je štela tudi za točke slovenskega pokala. Prekmurski kajakaši so slavili v številnih kategorijah. Med cicibani je zmagal Noah Šadl, tretji je bil Adam Šadl. Ariel Šadl je bila najboljša med mlajšimi deklicami, med starejšimi pa Rija Pertoci. Dorotej Sakač je bil med starejšimi dečki tretji. Med mladinkami je slavila Hana Bedernjak, Ivana Paluc pa je bila tretja.

kajak-kanu-klub-rotoattivo kajak-kanu-klub-mura-krog kajakaštvo šadl bedernjak soboško-jezero